Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLDOUT - Karácsony Kodállyal

Ramazuri – Program az egész családnak
Minden jegy elkelt
2022/12/17
Szombat
10:30 - 12:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

SOLDOUT - Karácsony Kodállyal

Kodály Zoltán december 16-án lenne 140 éves. Az ő tiszteletére szervezzük ezt a rendhagyó karácsonyi vásárt, hiszen zenepedagógiai elvei az egész világon ismertek. Ezúttal azonban nem karácsonyi kellékek a portékák, hanem rövid, de annál izgalmasabb zenei játékok, amiket az ország minden pontjáról érkező zenepedagógusok tartanak. A Zene Háza legkülönbözőbb pontjain lehet majd zenével játszani, foglalkozásokon részt venni. Sőt, aki legalább hat helyszínen szerez pecsétet az „útlevelébe”, az egy apró ajándékkal is gazdagabb lesz! Mi mégis abban bízunk leginkább, hogy mindenkit, aki ellátogat erre a különleges karácsonyi vásárra, meg tudunk ajándékozni a zene örömével.

 

MENETREND

(helyszín, foglalkozások kapacitása)

10.30 és 12.30 között látogass meg legalább 6 helyszínt, és töltsd meg pecsétekkel az „útleveled”! Bizonyos foglalkozások kezdési időponthoz vannak kötve, de a Magyar Zene Háza 2. emeletén biztosan találsz egy magányosan szomorkodó zenepedagógust! 😉 A turnusokban futó foglalkozásokhoz menetközben már nincs lehetőség csatlakozni, kérjük, várd meg a következő kezdési időpontot!

 

FOGLALKOZÁSOK

(helyszín, kapacitás, kezdési időpontok) 

Kokas-módszertani foglalkozás Nagy Melindával
(Koncertterem, 30 fő) 

Kokas Klára zenepedagógus, pszichológus, Kodály tanítványa, aki Kodályi alapon nyugvó gyermekközpontú pedagógiát hozott létre. A zene ihlette improvizatív mozgások a gyerekek személyiségének kibontakoztatásához vezetnek. De a felnőttek is lehetnek újra gyerekek. Egy kis betekintést szeretnék adni a családoknak Kokas Klára örömközpontú, örömérzetű pedagógiájából és elvarázsolni mindenkit a hétköznapi rohanásból az advent nyugalmába. Szeretettel várom a kicsiket, nagyokat egyaránt. Játsszunk, énekeljünk, és engedjük, hogy a zene elvarázsoljon Mindannyiunkat. 

Kezdési időpontok: 10:30, 11:10, 11:50 

 

Szóimpró Eckhardt Fannival
(Előadóterem, 20 fő) 

Na lássuk, neked mi jut eszedbe Kodályról, de nem úgy, hanem hangokban. Válassz egy szót és rakd a többieké mellé, majd tegyünk hozzá ritmust, dallamot, hangulatokat, érzeteket és mindehhez a mindenki számára elérhető hangszerünket használjuk majd - a saját hangukat. Így alkotunk együtt egy zeneművet a közös jelenlétünkből és a pillanatnyi ötleteinkből. …mert a zene mindenkié, tehát mindenkié. 

Kezdési időpontok: 10:30, 11:10, 11:50 

 

Zongorázni bárki tud – Tápai Dóra zenei foglalkozása
(Zenepedagógai terem I. - 203, 30 fő) 

Ezen a rendkívül szórakoztató és rendhagyó zenepedagógiai foglalkozáson Dóri vezetésével mindenki megértheti, hogyan is kell zongorázni, ugyanis a résztvevőkből egy „élő zongorát” fog építeni. Megijedni nem kell, mindenkinek a helyén marad minden testrésze! Viszont egyszerű játékokkal mégis mindenki részese lehet a zene születésének gyerekektől egészen a felnőttekig. 

Kezdési időpontok: 10:30, 11:10, 11:50 

 

ZENEI JÁTÉKOK

 

10:30 és 12:30 között folyamatosan a 2. emeleten:

1. Népi gyereksarok a legkisebbeknek Besenyei Vikivel (Könyvtár) 
2. Fúvós hangszer készítése Nagy Antallal (Zenepedagógai terem II. - 204) 
3. Citerás népdaltanulás Tamási Borival (2. emeleti étkező) 
4. Ritmusjátékok Dorner Ottíliával (2. emeleti folyosó) 
5. Játékos szolfézs Severinghaus Artemisszel (2. emeleti folyosó) 
6. Összhangzattan römi Dénes-Worowski Marcellel (2. emeleti folyosó) 
7. Hangszerfelismerő Tarr Ferivel (2. emeleti folyosó) 

 

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 800 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.