Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ki is volt ez a Tinódi?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2022/10/14
Péntek
15:00 - 16:00
Zenepedagógiai terem 1
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra
előadó
Tápai Dóra

Ki is volt ez a Tinódi?

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Második alkalommal Tinódi Lantos Sebestyén híres históriás énekeire pillantunk rá, és megismerkedhetünk néhány jó történettel a magyar reneszánsz korából.

Tinódi Lantos Sebestyén személye, és az általa művelt zenés műfaj: a históriás ének, a magyar reneszánsz korában rendkívül népszerű volt. Történelmi hűség, balladisztikus előadás, lantkíséret – a korabeli szórakoztató műfaj gyöngyszemei voltak ezek a művek. Nem utolsó sorban az első nyomtatott magyar kotta is az ő nevéhez fűződik. A sorozat második alkalmával megismerkedünk – avagy felelevenítjük – Tinódi legismertebb dallamait, és rátekintünk életére, a dalok történetére, és további hatásaira népzenénkre és műzenénkre egyaránt, irodalmi és filmes feldolgozásokra is. Az interaktív előadáson éneklés, zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést.

Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

HANGADÓ SENIOR

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Az első alkalommal az egyik legismertebb gregorián dallam szerepel a fókuszban. Az örök életű gregorián felfedezése, avagy hogyan születik újjá évszázadokon keresztül egy gregorián sláger?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.