world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Kimegyek holnap az állatkertbe

Kimegyek holnap az állatkertbe

Gyereknapi koncert - Makám
Ingyenes
2022/05/29
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
Makám
ének
Bede Sára
hegedű
Rácz Gabriella
klarinét, kaval, furulya
Eredics Dávid
gitár
Krulik Zoltán
basszusgitár
Bata István
dobok
Varró Zoltán

Kimegyek holnap az állatkertbe

Nem is lehet kérdés, hogy a Városliget közepén, a majálisok, vurstlik és múzeumok földjén a Magyar Zene Háza is tárt karokkal és nyitott kapukkal várja gyereknapon a családokat! Hiába titkolnánk, úgyse tudnánk, hogy a főszerep a nagyszerű muzsikáé lesz - amely ezúttal a Makám koncertjét jelenti.

Persze gyereknapon az egész Városliget a gyerekeké! És immár hagyomány, hogy ezen a hétvégén a Gyermekmentő Szolgálat szervez jobbnál jobb programokat a Ligetben. Ezt kívánjuk mi is gazdagítani egy nagyszerű Makám-koncerttel, hogy a gyerekek kedvet kapjanak ahhoz, hogy a zenével a Magyar Zene Házában is barátkozzanak!

A Makám az etno-folk és világzene egyik legrégibb hazai képviselője. Zenei pályafutását 23 album fémjelzi és közel 2000 koncertet adott szerte a világban. Korszakain átível a hagyomány és a modernitás kettőssége. Zenéjükben a távol-keleti, a balkáni az afrikai zenék mellett a jazz és a kortárszene hatása is fellelhető. Hangzásvilágát a balkáni kaval, derbuka, az afrikai udu, sanza, marimba és a hagyományos európai hangszerek együtthangzása tették egyedivé. Legújabb korszakát a magyar népzene archaikus formái s a dal újrafelfedezése jellemzi. A közelmúltban megjelent lemezeik személyes hangvételű stílusát, egzotikus ritmusok és lírai vallomások meghitt elegye adja. A Bartók és Kodály nevével fémjelzett örökség, az archaikus kultúrák és a kor zenei elemeinek szintézise a Makám változatlan hitvallása.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes / free
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: