Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Koreai Zenei Fesztivál: Lucid Fall (KOR)

Jegyet veszek
2023/11/15
Szerda
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene

Koreai Zenei Fesztivál: Lucid Fall (KOR)

Dél-Korea reprezentatív énekes-dalszerzőinek előadásai a koreai nyelvű dalszövegek esztétikájába nyújtanak betekintést a magyar közönség számára. A helyi érdeklődők magyar fordításban élvezhetik a dalszövegek nyelvezetének varázsát, így a nyelv, az irodalom és a zene hármasán keresztül merülhetnek el az előadásban. A különleges koncertek a zenei életben „költő” címre is méltó Lucid Fall, valamint a művészeti sokoldalúságáról híres Bek Hyunjin dalszövegeinek világába kalauzolják el az érdeklődőket.

Lucid Fall – zenész

Lucid Fall igazi polihisztor, aki zenészként, íróként, filmzeneszerzőként és földművesként is tevékenykedik. Vegyészmérnökként a Szöuli Nemzeti Egyetemen diplomázott, majd a világ egyik legjobb műszaki egyetemén, a Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetemen szerzett doktori fokozatot Svájcban. Jelenleg mandarin- és citromtermesztőként a gazdálkodók életét éli a Koreai-félsziget legdélebbi területén található Jeju-szigeten, miközben továbbra is folytatja zenei pályafutását. Zenéje különösen nagy elismerést váltott ki szépségükről és líraiságukról híres dalszövegeinek köszönhetően, amelyek lágy dallamokba burkolva engednek betekintést a társadalom rejtett aspektusaiba. A magyarországi koncerten egy zongorából, gitárból és ütősökből álló formáció keretében ajándékozza meg egy órányi felejthetetlen élménnyel a közönséget, előadása előtt Mészáros Máté színművész ismerteti a dalszövegek nyelvezetének varázsát.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Koreai Zenei Fesztivál keretében az ősz folyamán négy koncerten öt előadót megismerve kapunk szép keresztmetszetet a koreai zenéről. Az első este során a tradicionális zenét eltérő módokon feldolgozó produkciókat láthatunk. Lee Hee-moon énekes a 'Gyeonggi Minyo' folkrégió dalait rockkal, jazz-zel és számos más műfajjal ötvözi. A négytagú Black String zenéje szintén tradicionális zenén alapul, amit improvizatív módon vezetnek elő.

Koreai Zenei Fesztivál koncertsorozat szeptemberi eseményein a hagyományos koreai zene, a gugak számos különböző arcát mutatja be a „K-gugak” kezdeteitől egészen napjainkig. A koncertek a zenei előadásokra szakosodott művészeti térben, a Magyar Zene Házában kapnak helyet a 2023-as év kiemelt programjaként megrendezett Koreai Kulturális Fesztivál keretében. A színpadon a geomungo (ejtsd: kamungo) koronázatlan királynője, Heo Yoon-jeong által vezetett Black String; a Gyeonggi (ejtsd: Kjanggi) tartománybeli népdalok mestere, Lee Hee-moon által fémjelzett „NAL projekt”; valamint szeptember 17-én a saenghwanghoz (ejtsd: szenghváng), pirihez vagy yanggeumhöz (ejtsd: janggüm) hasonló koreai hangszerek hangját a kortárs zene nyelvén megszólaltató Park Jiha. Az előadások abból a számtalan új művészeti lehetőségből adnak ízelítőt, amelyeket a gugak potenciálisan tartogat, a tradicionális hangzásvilágtól kezdve egészen a modern zenei technikákig.

2023/09/13 - 2023/11/15