world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Lanou – Erdeim lemezbemutató

Lanou – Erdeim lemezbemutató

Jegyet veszek
2023/02/18
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Énekes-dalszerző
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének, citera, ír buzuki, banjo, gitár, zongora
Tóth Eszter
elektromos gitár
Simon György
basszusgitár
Öllős Dávid
dob
Papp Gergely
hegedű
Lantos Zoltán
trombita
Táborszky Bence
ének
Takács Noémi
klarinét, ének
Iszlai Renáta
ének
Tóth Orsi
moderátor
Karosi Júlia

Lanou – Erdeim lemezbemutató

A 2017 decembere óta működő Lanou otthonosan mozog a folk, a pop és a világzene határain, angol és magyar nyelvű saját dalok mellett népdalfeldolgozások is megjelennek a zenekar repertoárjában. A tiszta, mély zenei világ egyúttal bátran kísérletező is, így koncertjeiken megszólalhat egymás után egy stonerrock beütésű citeraszóló, vagy épp egy triphop-hatásokkal átszőtt népdalfeldolgozás is. A 2020-as Fellegek (Of Clouds) című debütlemez után második, Erdeim című albumuk 2023. február 14-én jelenik meg, ezen az popos indiefolk angolszász folkzenei hagyományokkal keverik, ír buzuki és bendzsó is megszólal a lemezen, és az azt bemutató koncerten.

Az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kiváltó Lanou 2020-ban bekerült a Szimpla Lemming tehetséggondozó programba, a 2021-es Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díjának, valamint a 2021-es Öröm a Zene tehetséggondozó országos nagydöntőjének nyertese, ezáltal a 2021/22-es Hangfoglaló Program induló zenekari programjának támogatott zenekara. 2022 áprilisában a Budapest Ritmo nemzetközi világzenei showcase fesztivál kiválasztott hazai zenekara volt. A Tóth Eszter (ének, citera, ír bouzouki, gitár, zongora), Simon Gyuri (elektromos gitár), Öllős Dávid (basszusgitár) és Papp Gergő (dob) felállású formáció második, Erdeim című nagylemezén részben megmaradt a korábbi koncepció, az albumon angol és magyar nyelvű dalokat is hallhatunk, azonban a hangsúly a magyar nyelvű saját dalok felé mozdult el. A kvartett ösztönösen merít a magyar és más népek folkzenéjéből, és nem rugaszkodott el teljesen a gyökerektől, hiszen két népdalfeldolgozás is helyet kapott a lemezen. Újdonság viszont az angolszász folk kultúra hangszereinek használata, Napfonatból is ismert Tóth Eszter énekes ír buzukin és bendzsón is játszik, miközben a hangszerelés bátrabb, a zene dinamikusabb lett. A rendkívül személyes szövegek és a továbbra is nagyon intim hangvétel miatt az Erdeim „utazás a lélek legmélyebb tájaira, ahol nem válik el egymástól álom és valóság, a természeti képek bensőséges jelentéssel bírnak, az elemek életre kelnek, és az úton saját szimbólumvilágunk vezérfonalát követjük, hogy megtaláljuk azt, amit keresünk.”

A koncertet egy rövid beszélgetés indítja, mely során Karosi Júlia beszélget Tóth Eszter énekesnővel.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.