Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

LEENALCHI (KOR) | Дeva

Minden jegy elkelt
2022/09/21
Szerda
19:30 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
ДEVA
ének
Takács Dorina
fuvola
Zahár Fanni
gitár, elektronika
Szallabek Balázs
gitár
Chrobák Adrian
------------------------------
LEENALCHI (KOR)
ének
Ahn Yi Ho
ének
Lee Na Rae
ének
Kwon Song Hee
ének
Shin Yu Jin
basszusgitár
Jang Young Gyu
basszusgitár
Park Jun Cheol
dob
Lee Chul Hee

LEENALCHI (KOR) | Дeva

A LEENALCHI az elmúlt évtizedben elképesztően felkapott és előremutató dél-koreai popzene legfrissebb szenzációja, egy olyan alternatív popzenekar, amely a tradicionális zenét keresztezi előremutató popzenei megoldásokkal. A K-pop nagyhatalom országból a Magyar Zene Házában ezúttal egy olyan produkciót láthatunk, amely az elmúlt évben nagyjából minden fontos díjat megnyert a koreai popzenei díjátadón. Az év előadója, az év modern rockdala, az év crossover nagylemeze. Nagy nemzetközi befutás küszöbén áll a héttagú formáció, most érdemes látni őket, amikor csúcsformában vannak.

Az egészen friss, 2019-ben alakult LEENALCHI a koreai történetmesélő műfaj, a pansori követője, amelyben ének és dob viszi a prímet. Első, 2020-as lemezükön (Sugungga) a hagyományos koreai mese, a Sugungga verseit dolgozták fel és inspirálódtak belőle. A történet egy déli-tengeri sárkánykirályról, egy puhapáncélú teknősről és egy ravasz nyúlról szól. A héttagú zenekar négy hagyományos énekesből áll, akik szólóban, kórussal, rappeléssel és tánccal folytatnak zenei történetmesélést. Az együttes egészen egyedi felállásában egy dobos és két basszusgitáros is játszik. A formáció a 80-as évek new wave-zenéiből is merít ihletet, de a tradicionális elemek lerombolásával és újrarendezésével izgalmasan építkező zenét alkot, amely a hagyományőrzés mellett igencsak előremutató is. A hangszeresek régi motorosok a koreai zenei színtéren, a basszusgitárosok közül az egyik az indierockos, népszerű Kiha And The Faces tagja volt, másikuk a szintén szokatlan stílusban utazó SsingSsingben zenélt, ahol koreai folkot kereszteztek glamrockkal, discóval és pszichrockkal. Ebben az együttesben dobolt a LEENALCHI ütőse is. A koncerten az együttes egy tagja részletesebben is mesélni fog a LEENALCHI koncepciójának gyökereiről és az együttest jellemző ősi koreai pansori énekről – mindezt angol nyelven. Az év egyik legszokatlanabb megszólalású, leginkább izgalmas és látványos koncertje várható – hiba lenne kihagyni.

Az est során elsőként Дeva, Takács Dorina DIY solo projektje hallható 30 percben. Különleges zenéje egy ősi földre kalauzolja a hallgatót - számait atmoszferikus lágy hangok, selymesen pulzáló basszus és a magyar népdalok misztikus világából merített többszólamú mantrák jellemzik.

 

Műsor 

 

19:30 - 20:00 Дeva

20:15 - 21:30 LEENALCHI

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Nincs ülőhely a koncerten

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy ezen az álló koncerten ülő helyek nem lesznek.

Megértéseteket köszönjük!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.