Azonnali hívás
Likó Marci – Géczi János zenés irodalmi est

Likó Marci – Géczi János zenés irodalmi est

Minden jegy elkelt
2022/11/12
18:00 - 19:20
Előadóterem
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Programsorozat
Műfaj:
Pop
Énekes-dalszerző

a Vad Fruttik zenekar frontembere
Likó Marcell
József Attila-díjas költő, író
Géczi János

Likó Marci – Géczi János zenés irodalmi est

Műhelytitkok nincsenek – állítja a közös könyvben, sok beszélgetésben, dalszövegben együtt gondolkodó Likó Marcell énekes és Géczi János költő. De ha közös titkuk nincs, van-e sajátjuk, amit egymásnak sem mondanak el a zenélésről, a vers- és a dalszerzés különbségéről, az élményekről, amelyekről mindenki tudhat, ha meghallgat egy nótát vagy elolvas egy szabadverset, de mégis rejtetten maradnak?

Hogyan került be Géczi versébe a Likóval megtörtént esemény, s Géczi segítségével hogyan öntődtek végső formába, s maradtak eredeti Likó-szerzemények a Likó-dalok? Alkotótársak vagy vetélytársak? Hogyan szavalt Likó a strandon és a vasúti pályaudvaron, s hogyan énekel a Budapest Parkban Géczi egy Vad Frutti-koncerten. A több mint tíz éve elkezdett beszélgetés folytatódik.

A Holtszezon fesztivál egy olyan irodalmi fókuszú, de alapvetően összművészeti fesztivál, amely azokat a műfajokat karolja fel, amelyeket bár rengetegen szeretnek, mégis ritkán találkozhatunk velük a kulturális eseményeken. A határterületek és a nézőpontváltások mindig izgalmasak, éppen ezért az eseményeinken az irodalom határműfajaira, valamint a feltörekvő, fiatal előadókra koncentrálunk. A Holtszezon friss, izgalmas és inspiráló kulturális eseményekkel, az alkotást és a közös gondolkodást elősegítő programokkal jelentkezik. Hisszük, hogy az olvasás fontos, de az írás, a zenélés és bármiféle alkotótevékenység is az. Erről szól a Holtszezon.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba:

A Magyar Zene Háza évente több alkalommal kaput nyit egy-egy városra, ezúttal Veszprém város zenei életébe engedünk betekintést az intézményen keresztül - egy többhetes rendezvénysorozat keretében különleges koncertekkel, egyszeri eseményekkel.

2022/10/13 - 2022/11/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.