Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Made in Debrecen showcase - INGYENES KONCERTEK

Feltörekvők Debrecen populáris zenei színteréről
Ingyenes
2022/05/17
Kedd
20:00 - 23:25
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Pop
Elektronikus

Programsorozat:
The Crams
Heavy Brains
Ex Anima
Nasiimov
Balázs-Földi Virág

Made in Debrecen showcase - INGYENES KONCERTEK

Helyszínváltozás!

A mai Debrecen Showcase INGYENES koncertek a szabadtéri színpad helyett a koncertteremben kerülnek megrendezésre.

A Magyar Zene Háza Debrecen fókuszú Városkapu: Debrecen című programsorozata a koncertek terén egy feltörekvőket bemutató koncerttermi ingyenes eseménnyel kezdődik. Debrecen mindig is valahol az elsők között volt a vidéki városok között, ha beatzenéről, rockról vagy popról van szó. A hagyományok erősek, de a város előre is tekint: az elmúlt években számos friss, a korszellemre is reflektáló produkció indult el. 2022-ben első alkalommal van Debrecenben egy közel teljes képet nyújtó városi zenei seregszemle, a pécsi mintára megszervezett Made In Debrecen Fesztivál. Ennek égisze alatt mutatunk be a fiatal debreceni színtérről öt produkciót.

 

Az est menetrendje

 

20:00-20:25: Balázs-Földi Virág (pop, akusztikus pop, pop-rock)

20:45-21:10: The Crams - (indie-rock, garázsrock)

21:30-21:55: Heavy Brains – (vintage-rock, indie, gitárpop)

22:15-22:40: Ex Anima – (house, deep house élő zenekarral)

23:00-23:25: Nasiimov – (trap, hiphop)

 

Balázs-Földi Virág és zenekara, egy nem rég alakult formáció, akik igazi 21. századi pop-rockot játszanak, zenéjüket az intenzív érzelmek megélése, a felszabadító hangulat és a sokszínűség jellemzi.

A Crams egy debreceni fiatalokból álló rockegyüttes, amely 2019 februárjában alakult olyan előadók hatására, mint a Nirvana vagy az Arctic Monkeys. Z generációs alter- és garázs-rock Magyarországi keleti fészkéből.

A Heavy Brains alternatív rockzenekar stílusát a modern indie-pop hangzás és a vintage vibe-ok teszik zeneileg jellegzetessé, ami a különleges szövegvilággal és az energikus, közönséget megtáncoltató színpadi jelenléttel párosul.

Ex Anima debreceni producer élő zenekarával mutatkozik be. A maszk mögé rejtőző feltörekvő fiatal producer olyan előadókkal dolgozott együtt a közelmúltban, mint Dánielfy Gergő, OliverFromEarth vagy éppen Lábas Viki. Ex zenéje egyszerre komor és hívogató, de mindig őszinte. Saját bevallása szerint is igyekszik ezt a kettősséget újra és újra megjeleníteni, bátran mozogva akár egymástól távoli stílusokban is. 13 éves kora óta autodidakta módon képezte magát zeneileg, de mára bátran nyúl az akusztikus és elektronikus hangszerek kombinációihoz. Az élő felállásban Fábián Mátéval (dobok) és egy fiatal gitártehetséggel, Szekanecz Mátéval egészül ki.

Az estet a debreceni születésü Nasiimov zárja, aki a magyar trap-szcéna és az On The Low kiadó keleti csillaga.

Jó tudni!

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Ingyenes

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: