Azonnali hívás
Márta István: Kaleidoszkóp

Márta István: Kaleidoszkóp

Minden jegy elkelt
2022/10/11
Kedd
19:00 - 21:50
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Amadinda együttes
Free Style Chamber Orchestra
Magyar Harsona Együttes
Mandel Quartet
Szirtes Edina Mókus
cimbalom
Balogh Kálmán
zongora
Boros Misi
szaxofon
Dés László
gordonka
Jakobi László
trombone
Gőz László
ének, blockflöte
Kállay Gábor
tekerőlant
Mandel Róbert
zongora, csembaló
Márta István
vezényel
Szennai Kálmán

Márta István: Kaleidoszkóp

Az idén 70 esztendős, Erkel-díjas fesztivál-alapító és -szervező, színházigazgató, közösségteremtő komponista Márta István egy nem szokványos koncert-performanszot tart a Magyar Zene Háza koncerttermében. Nem lesz virágcsokor, ünnepi beszéd és könnyes visszaemlékezés, de lesz egy furcsa - az életmű különböző állomásait felelevenítő - hangos kaleidoszkóp. Elektroakusztikus és multimédiás zenei szösszenetek, barokk stílusban íródott diplomamunka, keserédes kánon, tananyaggá és világlátottakká nemesedett kompozíciók; egy sajátos és öntörvényű, részleges komponista életművének részletei.

Az előadók között szerepel Boros Misi (egy neki ajánlott postludiummal), újra színpadra áll (ül) a Mandel Quartet. Fellép Szirtes Edina Mókus vonós kvintettje, az Amadinda Együttes játssza a Babaházi történetet, a Free Style Chamber Orchestra (Dés Lászlóval, Gőz Lászlóval) a Karácsony Napja - 24. lecke című kompozíciót. Zenélnek még a Zeneakadémia fiataljai és a Magyar Harsona Együttes.

Egy ősbemutatót is ígér a komponista: Trip(p)tichon-Bosch címmel komponál új darabot négy ütőre, négy harsonára.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.