Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Matiné koncert: Veronaki

Minden jegy elkelt
2022/01/29
Szombat
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Tarján Veronika “Veronaki”
ütőhangszerek
Mogyoró Kornél
népi fúvós hangszerek
Szokolay “Dongó” Balázs
harmonika, saz, ének
Árkosi Szabolcs
gitár
Gotthard Mihály
basszusgitár
Herr Attila

Matiné koncert: Veronaki

A 2014-ben indult Veronaki zenekar gyerekeknek és családoknak szóló zenét játszik, a Magyar Zene Háza nyitóhétvégéjén szombat délelőtt ad matinékoncertet a hatfős formáció. A Mogyoró Kornél és Tarján Veronika által alapított, Fonogram-díjas Veronaki célja, hogy családoknak szóló igényes, szerethető zenét alkosson. Szem előtt tartják azt is, hogy mire az őket hallgató generáció felnő, művészeti alkotásokra nyitott, zeneértő, zeneszerető közönség váljon a közönségből.

A Veronaki zenekart Tarján Veronika énekes, meseíró és Mogyoró Kornél ütőhangszeres, zeneszerző alapította, remek hangszeresekkel kiegészülve. A Veronaki mesés világa Tarján Veronika meséiből és szövegeiből építkezik, és alkot egyedülálló zenei világot, amit a gyermekek és a felnőttek is egyaránt élvezhetnek. A zenekar első nagylemeze Világforgó címmel jelent meg, ezen különböző kultúrák népdalait dolgozták fel. Majd a nagyközönség számára a következő pár évben Veronika nagymamája, Varga Katalin gyerekirodalmi remekeit zenésítették meg. A Gőgös Gúnár Gedeon című könyvből két lemezük is megjelent, Libabál és Kiugrott a gombóc címmel. A 2019 májusában, ugyancsak Varga Katalin könyvéből született albumuk, a Mosó Masa mosodája mellé egy 12 részes animációs videó-sorozat is megjelent a zenekar YouTube-csatornáján, amely a mai napig töretlen sikerrel fut. A lemez pedig 2020-ban Fonogram-díjat kapott, a legjobb hazai gyermeklemez kategóriában. A Veronaki zenei palettája rendkívül színes. Jellemző, hogy egy dalon belül jelennek meg népzenei és popzenei elemek, legyen az afro, balkáni, erdélyi vagy akár blues zene. A hangszerelés szintén változatos, találkozhatunk a török vidékekről származó hosszú nyakú szazzal, a moldvai népzenéből ismert kobozzal, egzotikus, különleges ütőhangszerekkel, gitárral, brácsával, tamburákkal, tangóharmonikával és nagybőgővel. A zenei sokszínűséget a többszólamú vokális megszólalás tetézi. „A Veronaki zenéje nekem a családról szól, és azt szimbolizálja, hogy ha elültetünk egy magot, és azt gondozzuk, erdő lesz belőle. Erdő, amely táplálékot, levegőt, hajlékot ad a benne élőknek. Szeretem ezt az erdőt, s szeretném, hogy egyre többen gondozzuk és egyre nagyobb legyen” – ecseteli Tarján Veronika a zenekar ars poeticáját.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés-táncos rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek látogathatják.

A belépés két módon lehetséges:

  • Érvényes védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával
  • EESZT telefonos alkalmazáson belüli védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával

Nem magyar állampolgárok vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadunk uniós digitális Covid-igazolást is az oltottságról vagy átesettségről.

A jogszabály értelmében nem áll módunkban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást, sem negatív PCR tesztet (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba: