Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert

Zene a művészetben, művészet a zenében
Minden jegy elkelt
2023/05/20
Szombat
10:30 - 12:00
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
hegedű, ének
György Andrea
billentyűk, ének
Kottmayer Krisztina
gitár, ének
Rizik Attila
basszusgitár
Pethő Gábor
dob
Csendes Csaba
pozan
Kasza Nándor
szaxofon
Cserta Balázs
harmonika
Nemes Krisztián
verset mond
Varró Dani
mesélő
Szentesi Lenke Mária

MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert

Áfonyka, az aprócska erdei tündér kalandjai elevenednek meg a MintaPinty zenekar harmadik nagylemezén Varró Zsuzsa azonos című, Édes Anyanyelvünk pályadíjas mesekönyve és Varró Dani zseniális versei alapján – a zenekarra eddig is jellemző szellemességgel, zenei változatossággal és humorral! Ettől aztán senkinek sem lesz a kedve dacos… (ugye?) A már 13 éve az országot járó csapat számára a legfontosabb szívvel-lélekkel zenélni, közben pedig valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb – ám egyben legkritikusabb – közönségnek, a gyerekeknek.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior széria célja, hogy klubként működjön, amelyen kicsit utánajárunk közösen a zenetörténet nagy anekdotáinak és zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja. Ettől az évadtól - a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt. A sorozatra 5 alkalmas bérlet váltható.

A bérlettel az alábbi eseményekre léphet be:
Felbujtó dallamok, sorsfordító zenék Március 22. 15:00
Az örök elégedetlen: Anton Bruckner Április 19. 15:00
Zenei valóságshow: Puccini operái Május 17. 15:00
Debussy és a pillanat varázsa Június 14. 15:00
A Strauss-dinasztia sikerének titkai Február 16. 15:00

Bérletet veszek

Nappalitól a koncerttermekig – a zene színterei

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! A Nappalitól a koncerttermekig – a zene színterei című bérletben három olyan koncertet kínálunk, amelyek a nappalitól a kávéházakig olyan helyszíneket idéznek fel, amik manapság már nem megszokottak klasszikus zenei előadásokkal kapcsolatban, valamikor viszont bevett terei voltak ilyen fellépéseknek.

 

 1. február 1., 19.00 Kamarazene a nappaliban – a Risoluto Kvartett és Asbót Kristóf előadása (Előadóterem – ültetett)

Mitől válik alkalmassá egy lakás kamarazenélésre? Milyen eszközökkel kell rendelkeznie, és milyen zenészek kellenek hozzá? Ilyen kérdésekre keresi a választ a Budapesti Fesztiválzenekar és a Concerto Budapest tagjaiból alakult Risoluto Kvartett, valamint Asbót Kristóf belsőépítész közös, koncerttel egybekötött előadása.

 

 1. március 21., 19.30 Bach a Zimmermann Kávéházban – Bősze Ádám és a Concerto Armonico (Koncertterem – ültetett)

Johann Sebastian Bach születésnapján Koncerttermünkben megidézzük a legendás lipcsei Zimmermann Kávéházat, ahol Bach és zenekara éveken át minden héten előadta a kifejezetten erre a helyszínre komponált műveket.

 

 1. április 13., 19.30 100 éves a Kék rapszódia – a BDZ Kamaraműhely Gershwin estje (Koncertterem – ültetett)

Vajon miben rejlik George Gershwin zenéjének ereje? Hogyan hatott a Kék rapszódia a szerző későbbi életére, és milyen utóhatásai voltak a zenetörténetben? Ezekre és más hasonló kérdésre ad választ a BDZ Kamaraműhely koncertje, ahol a Gershwin-életmű legfontosabb darabjain keresztül ismerkedünk meg a szerző világával.

Bérletet veszek

Keller András és Batta András sorozata a Concerto Budapest és a Magyar Zene Háza együttműködésében. Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát!

Keller András és Batta András sorozata a Concerto Budapest és a Magyar Zene Háza együttműködésében. Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát!

 

 1. március 14., 19.30 Stravinsky tükörben 1. – Ördögi mesék (Koncertterem – ültetett)

Az Ördögi mesék az ördög népi és világirodalmi figuráján keresztül visznek el Stravinsky életútjának első, orosz korszakába (Petruska, A katona története).

 

 1. április 25., 19.30 Stravinsky tükörben 2. – Zenei tárgyak (Koncertterem – ültetett)

A Zenei tárgyak cím Stravinsky 1920-as évek eleji, nagy port kavart írására utal, amelyben zenéjét egy tárgyhoz hasonlította. Bemutatjuk a „tárgyat”, a fúvósokra komponált Oktettet, és olyan valódi tárgyakat is, amelyek meghatározó remekművek létrejöttét inspirálták.

 

 1. május 16., 19.30 Stravinsky tükörben 3. – Ikonok és mozdulatok (Koncertterem – ültetett)

Az „ikonok és mozdulatok” esten a mozdulatlanság (Fúvós szimfóniák) és a vonósok hajtotta mozgás (Concerto in Re – az úgynevezett „Bázel” Concerto) kerül szembe, és érzékelteti Stravinsky ihlet-fűtötte, félelmetes mesterségbeli tudását.

Bérletet veszek

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Ha keresed az újat, nem konkrét műfajokban, hanem élményekben gondolkodsz, akkor itt a Felfedezőbérlet, amit neked találtunk ki!

 1. február 23. (péntek), 19.30: Secret Concert – Titkos koncert(Koncertterem – álló)

Egy koncert a bátraknak, akik bíznak a Zene Házában, és nyitottak egy igazi meglepetésre.  

 

 1. március 22. (péntek), 19.30: Joep Beving (NED)(Koncertterem – ültetett)

A holland Joep Beving az egyik leghallgatottabb zongorista a világon, szerzeményeiben a kortárs klasszikus zene, és a popos, valamint finoman jazzes megközelítések ütköztetése találkozik. 

 

 1. április 17. (szerda), 19.30: The Necks (AUS)(Koncertterem – ültetett)

Az ausztrál Necks zenéje olyan, amit hallani, átélni kell. 2023-ban kiadott legújabb albumukkal érkeznek a Zene Házába és játékukban olyan kémia várható, ami agyrobbantó hatással lesz mindenkire. 

Bérletet veszek

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Népzenei bérletünk a múlt, a jelen és a jövő izgalmas találkozási pontjaként egy olyan utazásra hív határokon innen és túl, amely biztosan meghatározó élmény lesz mindenkinek, aki velünk tart.

 1. január 21., 19.30 Michal Noga Band (SVK) | Martin Hrbáč zenekara (CZE) | Mártones (HUN) (Koncertterem – ültetett)

Három ország, három zenekara egyetlen estén, a cseh-szlovák-magyar barátság nevében. A fellépő művészek egytől egyig műfajuk leghitelesebb képviselői közé tartoznak, akik saját anyaguk mellett a Kárpát-medence egyéb népeinek zenei folklórjában is jártasak.

 

 1. február 18., 19.30 Mydros & Maodones (GRE) – Görög bál (Koncertterem – álló)

A görög-magyar tagságú, Magyarországon működő Mydros, és a 2016-ban indult görög Maodones egy görög bál keretében ad közös koncertet, tart közös táncházat, aminek extra különlegessége, hogy a már megszűnt görög zenekar kifejezetten erre a koncertre áll össze ismét.

 

 1. március 24., 19.30 Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, Raymond McLain Kaptza, Eredő Vol. 2 (Koncertterem – ültetett)

Raymond McLain, a Morehead State University nyugalmazott igazgatója, a McLain Family Band vezetője, akinek mentorálásával harmadik éve tanulnak magyar népzenész fiatalok az Egyesült Államokban. Ezúttal a programot magyar oldalról koordináló Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák zenekar és McLain újabb közös munkájának eredményét mutatják be a Zene Házában.

Bérletet veszek