Azonnali hívás
MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert

MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert

Zene a művészetben, művészet a zenében
Minden jegy elkelt
2023/05/20
Szombat
10:30 - 12:00
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Koncert
Különleges programjaink
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Költészet
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
hegedű, ének
György Andrea
billentyűk, ének
Kottmayer Krisztina
gitár, ének
Rizik Attila
basszusgitár
Pethő Gábor
dob
Csendes Csaba
pozan
Kasza Nándor
szaxofon
Cserta Balázs
harmonika
Nemes Krisztián
verset mond
Varró Dani
mesélő
Szentesi Lenke Mária

MintaPinty Zenekar: Áfonyka & egyéb Varró Dani dalok – lemezbemutató koncert

Áfonyka, az aprócska erdei tündér kalandjai elevenednek meg a MintaPinty zenekar harmadik nagylemezén Varró Zsuzsa azonos című, Édes Anyanyelvünk pályadíjas mesekönyve és Varró Dani zseniális versei alapján – a zenekarra eddig is jellemző szellemességgel, zenei változatossággal és humorral! Ettől aztán senkinek sem lesz a kedve dacos… (ugye?) A már 13 éve az országot járó csapat számára a legfontosabb szívvel-lélekkel zenélni, közben pedig valami különlegeset, színvonalasat létrehozni, és mindezt átadni a számunkra legfontosabb és leghálásabb – ám egyben legkritikusabb – közönségnek, a gyerekeknek.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A zenének is vannak jóbarátai. És ahogy ez a barátoknál szokás, gyakran találkoznak is, hogy csodálatos dolgokat hozzanak létre együtt. Ebben a sorozatunkban azt kívánjuk megmutatni, színház, vers és pantomim hogyan kapcsolódik a zenéhez és fordítva, hogyan segíti a zene ezeket a művészeti ágakat. A hogyanról annyit elárulunk, hogy főleg rengeteg röhögés közepette. Szóval, aki szórakozva szeret új dolgokat megismerni, annak mindenképp érdemes erre a sorozatra jegyet váltania!

Javasolt korosztály: 5 éves kortól

2022/09/10 - 2023/06/10

Berlin-Budapest Expressz bérlet

 

A Berlin-Budapest Expressz első alkalommal egy nyárindító, kétnapos – döntően – elektronikus zenei fesztivál, ami részben Berlinből, részben Budapestről (részben pedig más helyekről) mutat be műfaji határokon átívelő előadókat, előremutató zenéket. A június 2-i, pénteki nyitónapon az angol Loraine James, a Hyperdub kiadó egyik UK bass sztárja, és az indusztriális techno egyik nagyágyúja, Powell lép színpadra, a június 3-án szombaton pedig Sven Helbig német kortárs zeneszerző első budapesti ősbemutatója lesz, illetve Berlin egyik legizgalmasabb elektronikus zenésze, Grischa Lichtenberger zenél. Mindkét nap ingyenes szabadtéri koncert zárja a programot: pénteken a Németh András–Istvánfi Balázs tradicionális tekerő-duda koncertezik, szombaton Oláh Norbert és Zenekara játszik hagyományos kávéházi cigányzenét.

A Berlin-Budapest Expresszt a Magyar Zene Háza a Digital in Berlin nevű, berlini kulturális szervezőcsapattal közösen rendezi. A hétvége ötlete mögött, bármilyen egyszerűen hangzik is, az áll, hogy kössünk össze – lehetőleg egy klasszikus értelemben vett vonatúttal – két kulturálisan élénk európai fővárost, illetve teremtsünk fórumot műfaji határokon átívelő cseréknek, és innovatív zenei tevékenységek számára.

Az eseményekre napijegy és kombinált bérlet is kapható.

 

Koncertek 

2023.06.02. 19:30 Berlin-Budapest Expressz: Loraine James (UK) | Powell (UK)

2023.06.03. 19:30 Berlin-Budapest Expressz: Sven Helbig w/ Ensemble (D) | Grischa Lichtenberger

Bérletár: 8 000 Ft

Bérletet veszek

Programsorozataink és bérleteink célja, hogy havonta legalább egyszer látogass el hozzánk, és érezd otthonodnak a Zene Házát! Felfedező-bérletünk lebontja a műfaji határokat és izgalmas útvonalat határoz meg. Ha keresed az újat, nem konkrét műfajokban, hanem élményekben gondolkodsz, akkor itt egy útlevél, amit neked találtunk ki! Francia progjazz zenekar és japán tradicionális énekes észvesztő fúziója, brit virtuóz gitáros souljazzhiphoppal, valamint a legendás angolai énekes, Bonga, aki elsőként tette ismertté a Sodade című dalt, amiből aztán Cesaria Evora csinált világslágert.

Részletek:

  1. 2023. szeptember 29. (péntek), 19.30: PoiL Ueda (JAP / FRA)
  2. 2023. október 5. (csütörtök), 19:30: Mansur Brown (UK) | SunMa
  3. 2023. október 14. (szombat), 19.30: Bonga (Angola)

A bérlet ára: 10 400 Ft

A bérlet tartalmazza a koncertbelépőt a felsorolt koncertekre.
Bérletvásárlás esetén a visszaigazoló levelet fel kell mutatni az ellenőrzést végző személy számára. Az azonosítás név és e-mail cím alapján történik.

Bérletet veszek