Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Multikulti a 16-17. század zenéjében

Minden jegy elkelt
2024/05/19
Vasárnap
11:00 - 12:30
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

előadó
Tóth Árpád

TELTHÁZ - Multikulti a 16-17. század zenéjében

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Tóth Árpád ezúttal az évszázadokkal ezelőtti multikulturalizmust helyezi nagyító alá.

Európa kapcsolata az egzotikus kultúrákkal régi történet, azonban a zenei kultúrák izgalmas keveredése először a reneszánsz idején figyelhető meg. Hogyan jelenik meg Monteverdi magyarországi utazása és a török kultúra műveiben? Mely szerzők illesztettek darabjaikba fekete-afrikai zenei motívumokat és valóban egy nigériai dialektust idéz-e Lassus sokáig halandzsának ítélt kórusműve? Milyen zenét komponáltak a barokk hajnalán bennszülött indián szövegekre, és milyen zenét játszottak a híres fekete gitárosok Portugáliában a 17. században? Szédítően különböző kultúrák első találkozása a zenetörténetben.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 600 Ft
Elmentem a naptárba:

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Az előadássorozat a Hangdimenziók című állandó kiállításunkban megjelenő zenetörténeti korszakokban mélyül el, az ott látottak-hallottak mellé ad interaktív belépési pontokat. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.

2022/02/27 - 2025/06/01