Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Arcképcsarnok − a zenei műfajok királyai

Ki kicsoda a zenetörténetben?
Minden jegy elkelt
2023/09/15
Péntek
15:00 - 16:30
Előadóterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Zenepedagógia
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

Arcképcsarnok − a zenei műfajok királyai

Tudja Ön ki volt a “zene fejedelme”? Ki volt a “fúga királya”? És kit tisztelünk meg a “zongora poétája” címmel? A Hangadó Senior évadkezdő előadásán mindezekre és még számos érdekességre fény derül! Felidézzük az előző alkalmak egy-egy érdekes pillanatát és tovább folytatjuk zenetörténeti utazásunkat. A Klasszikus zenei barangolások - nem csak kezdőknek című sorozatunkat minden korosztálynak szánjuk, a széria célja, hogy klubként működjön, és ettől az évadtól - a tavalyi szezon sikerére alapozva - 90 perces interaktív foglalkozásokra számíthatnak a kedves érdeklődők. A célközönség a nyugdíjas korosztály, de mindenkit szeretettel várunk, hogy jó hangulatban, közösen töltsünk el egy péntek délutánt. A sorozatra 5 alkalmas bérlet is váltható.

A zenetörténetben számos szerzőt tisztelnek meg állandó jelzővel. Ezeket nem véletlenül illesztették a tulajdonosuk neve elé, hanem kiérdemelt és nagyon is megtisztelő eljárás eredményeképpen jött létre! Kik és miért kaptak ilyen előneveket? Vajon miért? Milyen történetek rejlenek a címek mögött? A zenetörténet nagyjai, akik elnyerték ezeket az elnevezéseket, valami olyan életművet hagytak hátra, ami egy korszakot meghatározott vagy befolyásolta a kortársak zenei ízlését és alkotásait. A “zene fejedelme”, a “fúga királya” a “zongora poétája” a “magyar Orfeusz”, és még számos megtisztelő cím létezik. A Hangadó Senior évadnyitó előadásán, kissé visszatekintve az előző alkalmak szereplőire és témáira, képzeletben végiglapozgatjuk a Ki-Kicsoda? zenei albumát, indulva a középkortól egészen napjainkig. A rajongók és kritikusok által alkotott jelzőket jobbára ismerték a tulajdonosok, de akadnak az utókor által adományozott darabok is. Kicsit utánajárunk közösen ezeknek a történeteknek és zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai ének-zenetanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14