Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Muzsikusok kávéháza: Tordai Zoltán és zenekara

Muzsikusok Kávéháza #10
Minden jegy elkelt
2023/11/07
Kedd
19:00 - 21:00
Étterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
Tordai Zoltán és zenekara

Muzsikusok kávéháza: Tordai Zoltán és zenekara

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal Tordai Zoltán és zenekara idézi a kávéházi muzsikálást. A sorozat szerkesztője Éri Márton népzenész, kultúrantropológus.

Az 1981-ben született Tordai Zoltán prímásművész már 11 évesen a Rajkó zenekarban muzsikált, 16 évesen alapította meg első saját együttesét, jelenlegi formációja, a Tordai Zoltán Quintet 2010-ban alakult. Hitvallása, hogy a magyarnótát, a magyar népdalt és a magyar klasszikus zenét a fiatalokkal is meg kell ismertetni.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.

2022/10/26 - 2024/05/14