Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Mydros & Maodones (GRE) – Görög bál

Jegyet veszek
2024/02/18
Vasárnap
19:30 - 23:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
MYDROS:
ének
Csyef Athina
ének
Virágh Lavínia
buzuki, gitár
Sztavropoulosz Nikolaosz
harmonika
Smuk Gábor
darbuka, tapan, gitár
Smuk Tamás
basszusgitár
Fonay Tibor
dob
György Mihály
--------------------------------
MAODONES:
harmonika
Drikoudis Giorgos
klarinét
Mavros Giannis
davul
Miskas Ilias
trombita
Karvounaris Paschalis

TELTHÁZ - Mydros & Maodones (GRE) – Görög bál

A görög-magyar tagságú, Magyarországon működő Mydros és a 2016-ban indult görög Maodones egy görög bál keretében ad közös koncertet, tart közös táncházat a Zene Házában – aminek extra különlegessége, hogy a már megszűnt görög zenekar kifejezetten erre a koncertre áll össze ismét! A többezer éves tradíciók, a görög városi zene, a hagyományos népzene, a makedón régió tradicionális zenéje is megszólal ezen a… maradjunk annyiban: nagyon nagy görög bálon!

Mydros
A Mydros zenekart 2001-ben alapították görög és magyar fiatalok, hogy megoszthassák mindenkivel azt az örömöt, amit a görög zene és tánc ad nekik gyermekkoruk óta. Céljuk, hogy kulturált szórakozási lehetőséget teremtsenek minden korosztálynak táncházaikkal, és ezzel hozzájáruljanak a görög kultúra népszerűsítéséhez. Alapításuk óta közel 1500 alkalommal léptek színpadra. A hazai és külföldi zenei fesztiválokon kívül állandó fellépői görög táncházaknak, vacsoraesteknek, nemzetiségi műsoroknak, görög-magyar lakodalmaknak. Az együttes tíz alkalommal görögországi nyaralást is szervezett közönségének. Eddig két lemezt adtak ki. Hangszerelésük leginkább a görög városi zenének kedvez, de a több mint 400 számot felölelő repertoárjukban kiemelt helyet kap a hagyományos népzene és a mai görög zene is.

Maodones (GRE)
A tradicionális zenét játszó Maodones először 2016-ban lépett fel bálokon, ünnepeken és adott koncerteket. Ám a zenekar tagsága már korábban is hagyományos zenéléssel foglalkozott, más-más formációkban gyűjtött komoly tapasztalatot a négy zenész. A makedón régió dallamvilágát, hangszerelését követve harmonika, klarinét, trombita, davul (kézi dob) szól zenéjükben, amely alapvetően a tradicionális makedón dallamvilág tovább örökítése. Ők is az idősebb zenészgenerációktól tanultak, a tőlük hallott dallamokat keresztezik modernebb hangszerhasználattal, annak érdekében, hogy egyedi, jellegzetes hangszínt vigyenek a már így is gazdag és különleges mozaikot képező makedón népi kultúrába. A zenekar némi szünet után kifejezetten a Zene Háza kérésére áll össze ismét.

Jegyet veszek

Jegyárak

3 900 Ft

Koncertterem elrendezése: álló

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: