Azonnali hívás
Nagy Judit – Nagy Márton duó

Nagy Judit – Nagy Márton duó

Tangók és balkáni ritmusok
Ingyenes
2022/08/19
20:00 - 21:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
fuvola
Nagy Judit
gitár
Nagy Márton

Nagy Judit – Nagy Márton duó

Nagy Judit fuvolaművész és Nagy Márton gitárművész duója egészen friss produkció, hiszen 2021 nyarán adták első közös koncertjüket Visegrádon, amit számos teltházas fellépés követett Budapesten és a Dunakanyarban egyaránt. Ezúttal a Magyar Zene Háza Szabadtéri színpadán adnak ingyenes koncertet, amelyen tangók és balkáni ritmusok szerepelnek középpontban.

A Nagy Judit-Nagy Márton páros 2021 nyarától ad közös koncerteket fuvolára és gitárra hangszerelt művekkel, az év novemberében már egy gasztrokulturális koncertsorozatuk is BorHarmónia címmel. Nagy Judit előadóművészként a próza és a zene egymásra gyakorolt hatásában érzi jól magát, legfőképpen amikor a szavak erejét zenével lehet kifejezni. Repertoárja a régi korok nagy zeneszerzőitől napjaink zenéjéig terjed, nyitottsággal interpretálva régit is újat is. Rendszeres szereplője a magyar klasszikuszenei életnek, több koncertsorozat kapcsolódik nevéhez.

A Gardrób Művészeti Csoport művészeti vezetője, velük gyerekeknek készítenek élőzenés mesejátékokat, hangszerbemutató koncerteket. Jelenleg a Zeneakadémia doktorjelöltje a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Zeneművészeti Szakgimnázium tanára. Olyan együttesekkel dolgozik együtt, mint a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Dunakanyar Szimfonikus Zenekar vagy a Budapest Scoring Szimfonikus Zenekar. Állandó kamarapertnerei Papp Tímea hárfaművész és persze Nagy Márton gitárművész. Nagy Márton mindennapjainak legmeghatározóbb tényezője a folytonos tanulás. Jelenleg második Master képzését végzi Ausztriában, a 'Kunst Universität Graz' klasszikus gitár szakán, Paolo Pegoraro irányítása alatt. Nemzetközi kapcsolatai mindig is nagyon fontosak voltak számára, hiszen legjobban ebben a környezetben tudja összemérni tudását kortársaival és fejleszteni technikáját és zenei gondolkodását segítségükkel. Egyetemi évei alatt egy évet töltött a lengyelországi Poznan-ban, Lukasz Kuropaczewski osztályában, majd Eötvös József Liszt-díjas gitárművész kezei alatt végezte el a Zeneakadémia klasszikus gitár előadóművészi szakát.

Rendszeres résztvevője nemzetközi fesztiváloknak és versenyeknek, így szoros kapcsolatokat alakíthatott ki számos művésszel a világ több pontján. Tanulmányai során több ösztöndíj is segítette munkáját és adott pozitív visszaigazolást előrehaladásáról, ilyen volt többek között a Zeneakadémia Baráti Körének támogatása, a Bank of China ösztöndíj, az Eötvös Zenei Alapítvány hangszer támogatása, illetve az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíja. Emellett számos nemzetközi és országos versenyen ért el helyezést Ausztriában, Szerbiában, Lengyelországban és Horvátországban.

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: