Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #4: Menyhárt Jenő

Minden jegy elkelt
2023/06/16
Péntek
18:15 - 21:00
Időszaki kiállítótér
Típus:
Koncertbeszélgetés
Programsorozat
Koncert
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
gitár, ének
Menyhárt Jenő

TELTHÁZ - Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #4: Menyhárt Jenő

Koncert belépő kiállítás megtekintéssel (5000 Ft)
A belépő magában foglalja a kiállítás megtekintését 18:15-től, valamint 19:30-tól a beszélgetést és minikoncertet.

Koncert belépő (2500 Ft)
A belépő kizárólag a 19:30-kor kezdődő beszélgetésre, valamint minikoncertre érvényes.

Menyhárt Jenő dalszerző-énekes-gitáros az Európa Kiadó igazgatója, a nyolcvanas évekbeli magyar új hullám egyik – máig aktív és – meghatározó figurája. Az Európa Kiadóval két korszakos, hivatalosan megjelent stúdiólemezt (Popzene - 1987, Szavazz rám - 1989) és két nemhivatalosan terjesztett, korszakos lemezanyagot (Love ’82, Jó lesz…), valamint egy filmzene-közreműködést (Városbújócska - 1985) kiadó zenekar vezetője a rövidéletű, és hasonlóan nagyhatású, nyolcvanas évek eleji posztpunkos URH-ban kezdte, majd az Európa Kiadóval kisebb-nagyobb szünetekkel máig működő és jelentős alakja a magyar zenének. Menyhárt Jenő tehát a nyolcvanas évekbeli underground kultúra felől kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a beszélgetős minikoncert-sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik.

Menyhárt az URH-val és az Európa Kiadóval a kiállításban tárgyalt korszak utolsó évtizedét kapta el, a nyolcvanas évek átmeneti időszakának volt az egyik jelentős alakja. Erről és persze az adott időszakról fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával – és persze zenélni is fog az est során.

Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással.

Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés és zene 19:30-tól kezdődik.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Kiállítás Exkluzív sorozatban legendás előadóink elbeszéléseikkel fognak kapcsolódni a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz. Az esemény az időszaki kiállítótérben zajlik.

2023/03/17 - 2024/01/19