Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #9: Solti János és Karácsony János

Minden jegy elkelt
2023/12/15
Péntek
18:15 - 21:00
Időszaki kiállítótér
Típus:
Koncert
Koncertbeszélgetés
Programsorozat
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

beszélgetőtárs
Solti János
gitár, ének, beszélgetés
Karácsony János
moderátor
Jávorszky Béla Szilárd

TELTHÁZ - Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #9: Solti János és Karácsony János

Solti János és Karácsony János az LGT legendás zenészei. Karácsony János gitáros 1974-ben csatlakozott az LGT-hez, előtte a Ferm zenekarban kezdte pályáját a hatvanas évek végén, majd 1971-ben alapító tagja volt a Generálnak, onnan lépett át az LGT-be. Dalaival, pazar gitárjátékával és jellegzetes énekhangjával nagyban hozzájárult az LGT sikereihez. Később szólólemezeket adott ki, másokkal zenélt (Demjén Ferenctől Katona Klárin át Zoránig), producerként dolgozott (Komár László, Napoleon Bld., Lulu stb.) és maradt a hazai zenei élet egyik fontos alakja.

Solti János dobos 1977-ban csatlakozott az LGT-hez, előtte a Theatrum, a Stop, a Non-Stop és a Generál zenekarokban játszott. Az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar „all-around” dobos az LGT után is fontos zenekarokban muzsikált: a Hobo Blues Bandtől a Tátrai Banden át a Magyar Atomig. Stúdiózenészként különböző előadókkal több mint 400 lemezen zenélt. Többek között olyan művészekkel, mint Szabó Gábor, Tony Lakatos, Krysztof Scieranski, vagy éppen Szörényi Levente, László Attila és Szakcsi Lakatos Béla. Ők ketten tehát megkerülhetetlen szereplői a magyar rockzenei életnek, akik számos ponton kapcsolódnak a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a beszélgetős sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik. Minderről, zenekaraikról és az adott időszakról fognak beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával. Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással.

Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés 19:30-tól kezdődik.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

7 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Kiállítás Exkluzív sorozatban legendás előadóink elbeszéléseikkel fognak kapcsolódni a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz. Az esemény az időszaki kiállítótérben zajlik.

2023/03/17 - 2024/01/19