Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #8: Vincze Lilla

Minden jegy elkelt
2023/11/17
Péntek
18:15 - 21:00
Időszaki kiállítótér
Típus:
Koncert
Koncertbeszélgetés
Programsorozat
Műfaj:
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

ének
Vincze Lilla
gitár
Kosztin László
moderátor
Jávorszky Béla Szilárd

Nekünk írták a dalt! Kiállítás Exkluzív #8: Vincze Lilla

Koncert belépő kiállítás megtekintéssel (5500 Ft)
A belépő magában foglalja a kiállítás megtekintését 18:15-től, valamint 19:30-tól a beszélgetést és minikoncertet. 

Beszélgetés jegy(2500 Ft)
A belépő kizárólag a 19:30-kor kezdődő beszélgetésre, valamint minikoncertre érvényes.

Vincze Lilla nevét a 80-as évek második felének egyik legnépszerűbb magyar újhullámos zenekara, a Napoleon Boulevard énekesnőjeként ismerhettük meg. Karrierjének esszenciális momentuma az 1986-os siófoki Interpop Fesztiválon való részvétel, melyet a zenekar megnyert. Ezt követően sorra adták ki a jobbnál jobb albumokat. Széles körben váltak népszerűvé, olyan időtálló slágerek révén, mint a Szállj velem, az Álmodtam csillagot, vagy a Júlia nem akar a Földön járni. Vincze Lilla többször is elnyerte az Év Énekesnője címet, eseménydús zenekari éveit szólókarrier, színházi szerepek, énekiskola-alapítás és még sok más egyéb követte. Megkerülhetetlen szereplő a magyar poptörténetben, aki tehát számos ponton kapcsolódik a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz ebben a beszélgetős sorozatban, amely az időszaki kiállítótérben zajlik.

Minderről, zenekarairól és az adott időszakról fog beszélgetni Jávorszky Béla Szilárd rocktörténésszel, a Zene Háza Multimédiás Könyvtár és Klub szakmai munkatársával, a kiállítás társkurátorával. Az exkluzív, időszaki kiállítótérben zajló eseményre erősen limitált számú néző fér be, érdemes sietni a jegyvásárlással. Az eseményre érvényes jeggyel a kiállítás a 18:15-ös sávtól látogatható, a beszélgetés 19:30-tól kezdődik.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft 2500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Kiállítás Exkluzív sorozatban legendás előadóink elbeszéléseikkel fognak kapcsolódni a Zene Háza magyar poptörténeti kiállításához, a Nekünk írták a dalt! A magyar populáris zene hőskora és társadalmi hatásai, 1957-től a rendszerváltozásig című tárlathoz. Az esemény az időszaki kiállítótérben zajlik.

2023/03/17 - 2024/01/19