Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Női dalok, női sorsok – Zeneszerzőnők élete dalaik tükrében

Minden jegy elkelt
2023/03/26
Vasárnap
11:00 - 12:30
Koncertterem
Típus:
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
előadó
Tóth Árpád

SOLD-OUT - Női dalok, női sorsok – Zeneszerzőnők élete dalaik tükrében

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ismerünk-e olyan dalokat, melyeket nők komponáltak? Ha igen, vajon nyomon követhetők-e műveiken keresztül különös sorsaik? Történelmi kalandozás ezer év zeneszerzőnői között – természetesen énekléssel.

Végre egy Hangadó, amely csak a női alkotókról szól! A művek, melyeket boncolgatni fogunk, két kritériumnak biztosan megfelelnek: mindegyikről tudjuk, hogy nő komponálta őket, és egytől-egyik remekművek. Hogyan tükröződnek azonban a darabokban sorsaik? Mit tudhatunk meg egy középkori apácáról dalain keresztül? Különböznek-e a középkori trubadúrok dalaitól a trobairitzeké, akik dalnoknők voltak? Milyen szerelmi történet bontakozhat ki egy ortodox himnusz dallamából? Hogyan érvényesülhetett Barbara Strozzi és Francesca Caccini egy olyan barokk Itáliában, ahol a női zenészek csak énekesként számíthattak sikerre? Miként kerültek kiadásra Fanny Mendelssohn művei, mikor szülei eltiltották a zeneszerzéstől, s végül hatott-e egymásra a 19. század leghíresebb zeneszerző házaspárja, Clara és Robert Schumann egymásra? Izgalmas kérdések NEM a zenetörténet fősodrából.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Elmentem a naptárba:

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Az előadássorozat a Hangdimenziók című állandó kiállításunkban megjelenő zenetörténeti korszakokban mélyül el, az ott látottak-hallottak mellé ad interaktív belépési pontokat. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.

2022/02/27 - 2024/05/19