Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

„Nyolcszemközt Mendelssohnnal” – Az Auer Trió és Hegedűs D. Géza közös estje

Auer Fesztivál
Minden jegy elkelt
2022/10/13
Csütörtök
19:30 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs

Auer Trió:
zongora
Fülei Balázs
hegedű
Kováts Péter
cselló
Varga István
színművész
Hegedűs D. Géza
Zeneszerző: F. Mendelssohn
d-moll trió, Op. 49
Szünet
Zeneszerző: F. Mendelssohn
c-moll trió, Op. 66

„Nyolcszemközt Mendelssohnnal” – Az Auer Trió és Hegedűs D. Géza közös estje

Az Auer Trió Mendelssohn-estjét még különlegesebbé teszi Hegedűs D. Géza közreműködése, aki a felhangzó művek, Mendelssohn két zongorástriójának tételei között Mendelssohn saját családtagjainak szánt, a koncertjeiről, utazásairól, vagy éppen a gyerekeiről szóló szellemes, derűs beszámolóit eleveníti meg.

Az esten elsőként a Mendelssohn életének egyik különösen boldog és kiegyensúlyozott időszakában született d-moll trióját játsszák, szünet után a nővérének ajánlott második zongorás trió hangzik el, melynek komponálása idején a zeneszerző kivonta magát a zenei életből, visszavonultan élt családjával. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Auer Trió a 2016. évi veszprémi Auer Fesztivál alkalmával egy inspiráló élményt nyújtó, közös koncert után alakult. A hazai koncertpódiumok, valamint több hazai fesztivál visszatérő vendégei, de Rómában, Stockholmban és Varsóban is adtak már önálló estet. Nemrégiben jelent meg három CD felvételük is Haydn, Beethoven, Mendelssohn, Schubert, Csajkovszkij és Liszt trióival, több koncertjüket a Bartók Rádió is közvetítette. A trió tagjai: Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Elmentem a naptárba:

Hegedűs D. Géza-interjú

Zenében és szóban egy rövidre szabott, mégis gazdag alkotói életről

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.