Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Oláh Zoltán

Minden jegy elkelt
2023/02/07
Kedd
19:00 - 22:00
Étterem
Típus:
Koncert
Különleges programjaink
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Tradicionális zene
Improvizáció
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
zongora
Oláh Zoltán
moderátor
Batta András

SOLD-OUT - Oláh Zoltán

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal a bárzongoristák kávéházi muzsikálására mutat példát Oláh Zoltán estje.

Az 1973-as születésű Oláh Zoltán jazz iránti szeretete már gyerekkorában megmutatkozott. A Jazz Konzervatórium Előkészítő Tagozatán, Ifj. Rátonyi Róbert zongoraművész volt a tanára. A bárzongorázás rejtelmeibe pedig Esze Jenő, „a könnyűzene elméletének atyja” vezette be. Pályafutása egészen korán, 1991-ben elkezdődött a Pest Buda étteremben. Az évek során számos lemezt készített. Ezek közül 10 jazz lemeze jelent meg Japánban. Folyamatosan turnézik, jazz fesztiválokon lép fel az ország minden táján és a világ minden részén. A legtöbb budapesti ötcsillagos szállodában rendszeresen megfordul, mint bárzongorista. Óceánjáró luxushajók állandó, nagyrabecsült zongoristája. Kísérte már Xantus Barbarát is egy színházi darabban, amit Szurdi Miklós rendezett.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.

2022/10/26 - 2024/05/14

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.