Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Operabeavató: Bohémélet 3. rész

Minden jegy elkelt
2023/11/28
Kedd
19:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív

Programsorozat:

TELTHÁZ - Operabeavató: Bohémélet 3. rész

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat a 2023/24-as évadban Puccini Bohémélet című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

A nézőket az előadásokon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. Az összeszokott páros stand up-ja egy-egy opera szórakoztató elemzésével és improvizációval teszi érthetővé a művet, a műfajt és nevettet meg minden jelenlévőt. A minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen beavatókhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. Az Operabeavatókon minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A Delta Produkció rendhagyó sorozata tíz éve bizonyít telt ház előtt, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A cél, hogy a színházkedvelő, a már operarajongó, vagy még operafélő, és a szórakozni vágyó néző számára is egyedülálló élményt nyújtson.

A tavalyi sikersorozat, a Bánk bán után a 2023/24-es évadban is folytatódik az együttműködés a Magyar Zene Házával, ahol szeptembertől Puccini Bohémélet című klasszikusát szedi ízekre a csapat. A Dinyés-Göttinger duó jól ismeri a művet, hiszen közösen is színpadra állították már, adta magát, hogy beavató formájában is megismertessék a közönséggel az egyik leghíresebb olasz operát. „A Bohémélet ugyanolyan könnyen elemezhető, mint egy Mozart-opera. A jól hallgatható felszín alatt elképesztő mélységben zajlanak a drámák. Mindegyik szereplője egytől egyig élő karakter, a hétköznapi embereket látjuk a színpadon, ami miatt nagyon könnyű rádöbbeni, hogy ez velünk is megtörténhet, akár meg is történt már. A köznapiságában rejlik a művészi varázsa ennek a műnek.” - mondja Dinyés Dániel, aki Göttinger Pállal és a meghívott operaénekesekkel együtt nyolc részen keresztül mutatja be a művet, havonta egy alkalommal, májusig. A Bohémélet elsőrangú színdarab is, amely sok együttes jelenetet, alkalmanként négy-öt közreműködő operaénekest ígér, így a szokásos improvizációs jelenlét még bátrabb formájában mutatkozhat meg.

Nincs mitől félni, csak el kell jönni. 14 és 100 éves kor között mindenkinek ajánljuk!

Az esemény kétrészes (2x80 perc), szünettel. Az estek a legismertebb operaénekesekkel együtt valósulnak meg.

Zenei vezető: Dinyés Dániel

Rendező: Göttinger Pál

Producer: Delta Produkció

Az első rész fellépői:

Marcell Szélpál Szilveszter
Rodolf: Horváth István
Collin: Pataki Bence

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2023/24-es évadban is folytatódik a Bohémélet című opera elemzésével.

2022/09/26 - 2024/09/29