Azonnali hívás
TELTHÁZ - Operabeavató: Bánk Bán-sorozat 10. rész

TELTHÁZ - Operabeavató: Bánk Bán-sorozat 10. rész

Minden jegy elkelt
2023/05/30
Kedd
19:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív

Programsorozat:
Melinda
Kolonits Klára
Tiborc
Sándor Csaba

TELTHÁZ - Operabeavató: Bánk Bán-sorozat 10. rész

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

A nézőket az előadásokon az ötletgazda Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, míg az operai próbafolyamatba Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi és megismételhetetlen beavatókhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. Az Operabeavatókon minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad megtörténnie. A 2015-ben útjára indult Operabeavatót Dinyés Dániel először az Ördögkatlan Fesztiválon hívta életre. A Delta Produkció rendhagyó sorozata évek óta telt ház előtt bizonyít, és teszi mindenki számára élménytelivé az opera műfaját. A cél, hogy a színházkedvelő, a már operarajongó, vagy még operafélő, és a szórakozni vágyó néző számára is egyedülálló élményt nyújtson. A beszélgetős koncerteken olyan összefüggések után kutatnak az alkotók a legismertebb művekben, amelyekre egy szokványos operaelőadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Aki már járt Operabeavatón tudja, hogy nincs két egyforma előadás. Mindennek középpontjában az improvizáció áll, a néző előtt próbált jelenetekkel nem csak egymást, de a közönséget is megnevetteti a csapat. Az Operabeavató ősztől a Magyar Zene Házában mutatkozik be, méghozzá egy klasszikussal: a 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művét szedik ízekre. A csapat nem állít kevesebbet, mint hogy a zene és a színház egyesülése, az opera, bárki számára érthető és élvezetes lehet, csak megfelelően kell közelíteni hozzá. Nem lesz ez másképp a magyar irodalom alapműve, Katona József drámájából készült opera esetében sem. Nincs mitől félni, csak el kell jönni. 14 és 100 éves kor között mindenkinek ajánljuk! Az estek a legismertebb operaénekesekkel együtt valósulnak meg.

Zenei vezető: Dinyés Dániel

Rendező: Göttinger Pál

Fotó kredit: Gordon Eszter

Producer: Dr. Kövesd Zsuzsa és Gerlóczi Judit

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié?

Az Operabeavató-sorozat azt vallja, hogy ezen két terület egyesülése, azaz az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő beszélgetős koncertsorozat 2022/23-as évadban Erkel Ferenc Bánk bán című művének elemzésével folytatódik a Magyar Zene Házában.

2022/09/26 - 2023/05/30