Azonnali hívás
Papajazz
Ingyenes
2022/06/29
20:00 - 21:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Programsorozat
Koncert
Műfaj:
Interaktív
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
trombita, basszus szaxofon, melodika, ének
Korb Attila
klarinét, szaxofon
Dennert Árpád
gitár
Sidoo Attila
tuba
Kovács Péter
dobok
Cseh Balázs

Papajazz

A 2005-ben alakult budapesti Papajazz a tradicionális jazz műfaját játssza – mint arra nevük is utal játékosan. Az eredetileg kvartett, mára kvintett felállású zenekar minden tagja nagy kedvelője ennek a stílusnak, bár nem mindegyikük foglalkozott vele behatóan korábban, ma már az ország egyik legnépszerűbb formációja, ha swingről van szó.

Az első Papajazz-lemez 2006-ban jelent meg. 2009-ben, egy tagcserét követően lett igazán elkötelezett a zenekar a 20-as, 30-as és 40-es évek muzsikája iránt, 2013 elején pedig egy újabb zenész csatlakozásával bővült ötfősre a formáció. 2014-ben hatalmas sikerrel koncerteztek a tíznapos, franciaországi La Rochelle Dixie-Jazz Fesztiválon. 2015 nyarán rögzítették második lemezük hanganyagát, melyen két dalban vendégük volt Scott Robinson, a New York-i jazztársadalom megkerülhetetlen alakja, aki a felvételen ráadásul tárogatón játszik. 2016 nyarán a New Orleans Swing Fesztiválon Scott vendégszereplésével mutatták be My Blue Heaven című albumot, 2017-ben pedig már érkezett is a harmadik lemez, Let’s Dance címmel. Ez kimondottan a swing táncok kedvelőinek és művelőinek szól. Legutóbbi, 2020-as kiadványuk a híres magyar slágergyáros, Eisemann Mihály dalaiból tartalmaz egy lemezre valót.

Akár egy kiskocsmában, akár egy hatalmas koncertteremben és persze a Magyar Zene Háza tágas Szabadtéri színpadán is élvezetes, szórakoztató muzsikát játszanak közönségüknek, repertoárjukon megtalálható a korszak rengeteg ismert és számtalan kevésbé ismert slágere.

Kinek ajánljuk? Akinek kedve van egy kis swingre; Hot Jazz Band-, Bohém Ragtime Jazzband-, vagy épp Benkó Dixieland Band-rajongóknak is.

Ingyenes

Jegyárak

ingyenes/free entrance
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

 

 

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.