Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Peet Project

Székesfehérvár a Házban
Ingyenes
2023/06/16
Péntek
20:30 - 21:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

hegedű, ének
Ferencz 'Peet' Péter
szaxofon
Závodi Attila
billentyű
Magán Olivér
basszusgitár
Gubics Martin
dob
Gubics Marcell

Peet Project

A székesfehérvári Peet Project popos funkyt játszik, némi jazzes ízzel. A hegedű/ének, szaxofon, billentyű, basszusgitár, dob felállású tehetséges formáció nemzetközileg is felhívta már magára a figyelmet. 2009-ben elnyerték a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját, 2013 óta rendszeresen szerepelnek jelentős amerikai és hazai jazz fesztiválokon.

2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma”, 2020-ban „Év dala” díjat nyertek az amerikai Catalina Island JazzTrax fesztiválon, illetve a fesztivált működtető JazzTrax rádiónál. 2021-ben a kanadai Wave.FM rádióállomáson is toplistások voltak. Az amerikai Billboard Smooth Jazz Top 30 listán – a hazai zenekarok közül elsőként – eddig négy különböző dallal is szerepeltek. Lemezeiken vendégként olyan előadók működtek közre, mint Dave Koz, Paul Brown, Michael Lington, Michael Thompson, Marcus Anderson és a hazai jazz hegedűsök doyenje, Deseő Csaba. A hazai tévénézők 2015-ben a Hungary’s Got Talent, majd 2017-ben és 2018-ban A Dal című műsorban is láthatták őket, de zenéjüket a jazz- és gasztro-fesztiválok közönségének sem kell bemutatni. Sweet Lemon című hetedik stúdióalbumuk első kislemeze, a Donut Jam közel négy hónapon át szerepelt az amerikai Smooth Jazz Network Top 50-es listáján.

Ingyenes

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Immár a harmadik város, amelyet – kultúráján keresztül – vendégül látunk és bemutatunk, Debrecen és Veszprém után. Kezdettől azt szeretnénk, ha a Zene Háza valóban közkinccsé válna, egy olyan hangszerré, amelyen sokan muzsikálhatnak. A magyar városok érdekes programjai kis fesztiválokká állnak össze, izgalmas találkozások jönnek létre. Azaz tovább erősödik a „zeneházas” életérzés mottónk szellemében: „ahol a zene mindenkié.”

2023/06/16 - 2023/06/18