Azonnali hívás
SOLD-OUT - Pikács István

SOLD-OUT - Pikács István

Minden jegy elkelt
2023/04/04
Kedd
19:00 - 21:00
Étterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Különleges programjaink
Műfaj:
Tradicionális zene
Jazz
Improvizáció
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő

SOLD-OUT - Pikács István

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére. Ezúttal a bárzongoristák kávéházi muzsikálására mutat példát Pikács István estje.

Pikács István 1972-ben született Budapesten. Kisgyermekkora óta elválaszthatatlan kötődése van hangszeréhez, a zongorához. Komolyzenei tanulmányai után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz Tanszakán Gonda János és Binder Károly voltak a mesterei, akiktől jazzelméletet tanult és a különböző stílusirányzatokat ismerhette meg. A bárzongorázást és a kimeríthetetlen repertoárt Esze Jenő irányítása alatt – aki a műfaj egyik legnagyobb szaktekintélye – volt lehetősége elsajátítani. Pályakezdőként számos zongorista közül őt nevezték ki a Hilton Hotel bárzongoristájának. Hosszú éveken át játszott a Hotel Kempinski és a Le Meridien luxusszállodákban trióformációkban. Szólókoncerteket adott az Aria Hotel zenei tematikájú elemekre épülő szállodájában, ahol barátja, Bogányi Gergely által megálmodott hangszerét, a Bogányi zongorát szólaltathatta meg. A 2014-es Országos Bárzongorista Verseny ezüstérmese. Jelenleg a híres Gerbeaud Kávéház zongoristája.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Legyen szó vonós cigányzenekarok vérpezsdítő dallamairól, vagy bárzongoristák megindító melódiáiról, a magyar városok éttermeit, kocsmáit, kávéházait mindig átjárta a muzsika. A Magyar Zene Háza kávézójában útjára induló Muzsikusok Kávéháza sorozat havonta egyszer a vendéglátós zenészek világába kalauzolja el a közönséget. Kávéházi estjeink során megelevenedik Krúdy Gyula korának vendéglői hangulata, Jávor Pál, Páger Antal, a bandával mulató hírességek, vagy épp dekadens dzsentrik kora. A sorozat célja, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb hungarikumunkra, a manapság sajnos egyre inkább háttérbe szoruló kávéházi cigányzenére.

2022/10/26 - 2023/06/13