Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Ramazuri – A pillanat varázsa

Mit is jelent az improvizáció?
Minden jegy elkelt
2023/02/18
Szombat
10:30 - 12:15
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

mesélő, ütőhangszerek
Dés András
szaxofon
Bacsó Kristóf
gitár
Fenyvesi Márton
ének, foglalkozásvezető
Bolba Éva
zongora
Korb Attila
foglalkozásvezető
Tamási Borbála
foglalkozásvezető
Eckhardt Fanni

SOLD-OUT - Ramazuri – A pillanat varázsa

Volt már veled olyan, hogy hirtelen nem is tudtad, mi fog a következő pillanatban történni? Képzeld, vannak zenészek, akik folyton ezt élik át muzsikálás közben! Ők a rögtönzés mesterei, akik a pillanatnak élnek, akiket az érzéseik irányítanak. Akik improvizálnak. De, hogy ezt más is élvezze, sok szabályt mégis be kell tartaniuk! Ha szeretnéd megtudni miket, és van kedved jókat röhögni, ha kipróbálnád a rögtönzés művészetét, és megismerkednél kicsit a jazz-zel -, ahol ennek nagyon fontos szerep jut -, akkor itt a helyed! Gyere, imprózz Te is velünk!

 

MENETREND 

(HELYSZÍN, FOGLALKOZÁS KAPACITÁSA) 

A megváltott jegy két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket. Ha az adott helyszín megtelt, akkor kérjük, fáradjon egy másik teremhez, máshol biztosan van még szabad hely! Kérjük programválasztáskor vegyék figyelembe az ajánlott korosztályt! 

10:30 - 11:30 Dés András Trió: Jazz Játszótér - zenés foglalkozás 6-12 évesek számára (Koncertterem, 85 fő) 

A Jazz játszótér a 6-12 éves korosztályt hívja közös, improvizatív mesealkotásra. A gyerekek a kezdetben felvázolt világban személyes döntéseikkel határozzák meg a mese irányát, akár úgy, hogy a szereplők bőrébe bújnak vagy maguk is mesélővé válnak, illetve a közönség soraiból interaktív játékok segítségével alakíthatják a történetet. Ezek a játékok és a zene egymást felváltva, kiegészítve segítenek megjeleníteni hangulatokat, kijelölni gócpontokat, megoldani a konfliktusokat és elképzelni a varázslatos eseményeket. 

10:30 - 11:15 Az improvizáció - Bolba Éva és Korb Attila foglalkozása 4 évnél idősebbeknek (Zenepedagógia terem I. - 203, 35 fő) 

Hallottátok már azt a szót, hogy improvizáció? Bizony még kimondani is nehéz! Pedig Ti is improvizáltok nap mint nap. Például ha elkezdtek rajzolni, de nem találtátok ki előre mit szeretnétek ábrázolni. Vagy amikor a játékokkal különböző szereplőket hívtok életre. Képzeljétek csak, ha lefekvéskor arra kéritek szüleiteket, hogy ne olvassanak, hanem találjanak ki egy mesét, az is improvizáció. De vajon, hogy néz ki mindez a zenében? Képesek vagyunk a hangokkal és ritmusokkal is játszani? Elmesélni történeteket, hangulatokat, érzéseket? Játékos, interaktív zenés programunkon minden titokra fény derül. 

10:30 - 11:15 Játékos improvizációs workshop 6-12 éveseknek -Tamási Borbála és Eckhardt Fanni foglalkozása (Előadóterem, 30 fő)

Fesztelen zenei barangolás a hangok, zajok, hangszerek világában. Itt mindenki részese lehet a közös komponálásnak, legyen 7 éves vagy nagymama korú.  

Várunk minden kísérletező kedvű muzsikust, még akkor is, ha sose próbált még ilyesmit.  

11:30 - 12:15  Az improvizáció - Bolba Éva és Korb Attila foglalkozása 4 évnél idősebbeknek (Zenepedagógia terem I. - 203, 35 fő) 

11:30 - 12:15 Játékos improvizációs workshop 6-12 éveseknek - Tamási Borbála és Eckhardt Fanni foglalkozása (Előadóterem, 30 fő) 

 

Ramazuri 

 

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft

A programot 6 éves kortól ajánljuk. 3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

A jegyár két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket!

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.