Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Ramazuri - Kolompos együttes

A Zene, A-tól Z-ig, babáktól a felnőttekig, koncerttől a műhelyekig
Minden jegy elkelt
2022/04/02
Szombat
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Programsorozat
Koncert
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

hegedű, gitár
Barna György
tambura, ütőgardon
Nagy Zoltán
harmonika, tánc- és mókamester
Szántai Levente
brácsa, furulya
Tímár Sándor
nagybőgő
Végh Gábor

Ramazuri - Kolompos együttes

Hangszerünk a húr!

 

A Ramazuri havonta jelentkező programsorozatának második alkalma a húr körül forog! Meghívott vendégeink e témakörben tartják foglalkozásaikat, illetve előadásaikat.

Kolompos együttes

Nevüket egy régi hangkeltő eszköztől kölcsönözték, s mint „kolomposok” kezdettől fogva arra törekednek, hogy zeneiségünkben túllépjék a népzenei előadásmód határait - új felfogásban ismertessék meg közönségükkel - kicsikkel és nagyokkal – a régi muzsikák, dalok, táncok, népszokások szépségeit. Céljuk mindig a szórakoztatás, az élményadás volt, és ennek megvalósítása érdekében tudatosan alkalmaznak olyan elemeket, melyekkel azok szívébe is be tudják lopni a hagyományaink szeretetét, akik eddig nem ismerték, kultúránk ezen szegletét.

Műsoraik zamatát az élőzene varázsa adja. A gyerekek közvetlenül ismerkednek meg a hangszerekkel - nagybőgő, hegedű, brácsa, tambura, ütőgardon, - valamint azok érdekességeivel, jellegzetes hangjaival. Nem leplezett céljuk, hogy a gyerekekkel közös játékkal, vidámsággal, nevetéssel, tánccal és mulatsággal éltessék tovább magyar hagyományainkat.

 

PROGRAM

10:30 Kolompos együttes (Koncertterem)

11:45 Rubik Ernő: TÉRIDŐ JAM (Előadóterem) 6 éves kortól

11:45 Kerekes Enikő & Bisztricsány Linda: Tündérfátyol Zeneszó (Zenepedagógia terem I., 203) 3 éves kortól

 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 000 Ft

JEGYINFO:
Kombinált jegy (egy koncert + egy workshop): 2.500 Ft - A kedvezmény automatikusan élesedik, amikor a kétféle jegy bekerül a kosárba.

Elmentem a naptárba: