Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Ramazuri – Lengemesék nap

Filmpremier a Hangdómban, hangszerbemutató, írótalálkozó
Minden jegy elkelt
2023/03/11
Szombat
10:30 - 12:30
Előadóterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Programsorozat
Különleges programjaink
Családi
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

író
Berg Judit
zeneszerző, foglalkozásvezető
Fejér Simon Pál

SOLD-OUT - Ramazuri – Lengemesék nap

A hazai vizeken nagy közönségkedvenc a Berg Judit által fémjelzett Lengemesék, melyből tévésorozat, illetve két egészestés rajzfilm is készült most egy új dimenzióban éled újjá nem csak a nagyobbacska óvodások és kisiskolások számára. Az apró, tetőtől-talpig zöld lengék a Nádtenger védelmezőinek történetei ezúttal egy három dimenziós térben folytatódnak a tavasz beköszöntével, amelyet Fejér Simon hangszerei és dalai a 32 hangszórón teljesítenek ki. A bemutató alkalmából a Lengék és a mese készítői a Zene Háza kvázi minden terébe beköltöznek, így a fiatal közönségnek a premier vetítésen túl lesz lehetősége beszélgetni az író-alkotókkal, illetve egy zenei workshop keretében megismerkedhetnek a mesében hallható hangszerekkel is.

 

Ramazuri sorozat

 

A Ramazuri egy havonta jelentkező programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások az ovisoknak, előképzettséget nem igénylő workshopok a család legnyitottabb tagjainak, és persze koncert az egész családnak! Minden alkalom más műfaj, más téma jegyében zajlik, így érdemes lesz vissza-visszatérni!

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 400 Ft
Elmentem a naptárba:

MENETREND

(IDŐPONT, HELYSZÍN, FOGLALKOZÁS KAPACITÁSA)

A megváltott jeggyel az összes program ingyenes látogatható, azonban a belépéskor minden látogató karszalagot kap, ami jelöli, hogy melyik időpontban tudja megtekinteni a Hangdómban a vetítést. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket.

 

 

 

Időpont  

Helyszín  

Program  

Létszám  

10.30 – 10.50  

Hangdóm  

Lengemesék - vetítés  

40  

10.45 – 11.30  

Koncertterem 

A Lengemesék írója, Berg Judit dedikál 

 

10.30 – 11.15  

Előadóterem  

Hangszervándor a Lengemesék zeneszerzőjével, Fejér Simon Pállal  

A Hangszervándor egy különleges hangszerbemutató, melynek érdekességét a hangszerek sokfélesége adja. Egy széles spektrumon viszi keresztül a nézőt a közel kelet népi hangszereitől az Egyesült Államok blues világáig. 

Találkozhatunk mongol lófejes hegedűvel, ír buzukival, moldvai kavallal, amerikai cigar-box gitárral és sok más egyéb érdekes hangszerrel. Ezekkel a hangszerekkel hívta életre a Lengemesék színes muzsikáját Fejér Simon zeneszerző, s most meg is szólaltatja őket. A hangszerek az előadás végén felügyelet mellett megtekinthetők!

50 

11.00 – 11.20  

Hangdóm  

Lengemesék - vetítés  

40

11.30 – 12.15  

Előadóterem  

Hangszervándor a Lengemesék zeneszerzőjével, Fejér Simon Pállal 

A Hangszervándor egy különleges hangszerbemutató, melynek érdekességét a hangszerek sokfélesége adja. Egy széles spektrumon viszi keresztül a nézőt a közel kelet népi hangszereitől az Egyesült Államok blues világáig. 

Találkozhatunk mongol lófejes hegedűvel, ír buzukival, moldvai kavallal, amerikai cigar-box gitárral és sok más egyéb érdekes hangszerrel. Ezekkel a hangszerekkel hívta életre a Lengemesék színes muzsikáját Fejér Simon zeneszerző, s most meg is szólaltatja őket. A hangszerek az előadás végén felügyelet mellett megtekinthetők! :)  

50

11.30 – 11.50  

Hangdóm  

Lengemesék - vetítés  

40

  

11.30 – 12.15  

Koncertterem  

Kérdezd a Lengemesék íróját, Berg Juditot!  

 

12.00 – 12.20  

Hangdóm  

Lengemesék - vetítés  

40

10.30 – 12.30  

Zenepedagógiai terem I. - 203  

Lengemesék - kézműves sarok a film készítőivel 

 

 

A megváltott jeggyel az összes program ingyenesen látogatható, azonban a belépéskor minden látogató karszalagot kap, ami jelöli, hogy melyik időpontban tudja megtekinteni a Hangdómban a vetítést:

 

Karszalag színe

Vetítési időpont

Fehér

10:30

Fekete

11:00

Ezüst

11:30

Arany

12:00

 

Lengemesék a Hangdómban

A népszerű Lengemesék tavasszal új dimenzióban éled újjá, amikor az apró, tetőtől-talpig zöld lengék, a Nádtenger védelmezőinek történetei, a Hangdómban lesznek láthatók. Az író, Berg Judit többek között azt is elárulta, hogy lesz-e bármilyen változás az eddig ismert történetekhez, szereplőkhöz képest.

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.