Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

#7 Rockfilmklub – Cha-Cha-Cha (1981)

válogatás a magyar filmtörténet zenei vonatkozású alkotásaiból. Vendég: Varga Dénes
Minden jegy elkelt
2022/11/29
Kedd
18:00 - 21:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Könyvtári esemény
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Rock
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Jávorszky Béla Szilárd
előadó
Varga Dénes

#7 Rockfilmklub – Cha-Cha-Cha (1981)

A kortárs magyar film és a (rock)zene gyakorlatilag a hatvanas évek vége óta érintkezik egymással. Hol intenzívebben, hol lazábban, de lényegében elválaszthatatlanul. A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja második évadjában négy olyan alkotást – A Koncert (1981, rendező: Koltay Gábor), Városbújócska (1985, Sós Mária), Cha-Cha-Cha (1981, Kovácsi János), Moziklip (1987, Tímár Péter) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában. A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

A hatvanas évek középiskolás hétköznapjait megidéző Cha-Cha-Cha középpontjában a tipikus kispolgári családból származó, örök vesztes Gruber Ernő (Rudolf Péter) áll, aki halálósan szerelmes az iskola megmenőbb diákjába, Fekete Virágba (Tallós Rita). Kovácsi János keserédesen romantikus kamaszfilmjében a korhű zenei atmoszférát az akkoriban éppen pályája legnagyobb sikereit arató Hungaria együttes teremti meg.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 200 Ft
Elmentem a naptárba: