Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

#8 Rockfilmklub – Moziklip (1987)

válogatás a magyar filmtörténet zenei vonatkozású alkotásaiból. Vendég: Varga Dénes
Jegyet veszek
2022/12/20
Kedd
18:00 - 21:00
Multimédiás Könyvtár & Klub
Típus:
Könyvtári esemény
Programsorozat
Ismeretterjesztés
Műfaj:
Rock
Pop
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Jávorszky Béla Szilárd
előadó
Varga Dénes

#8 Rockfilmklub – Moziklip (1987)

A kortárs magyar film és a (rock)zene gyakorlatilag a hatvanas évek vége óta érintkezik egymással. Hol intenzívebben, hol lazábban, de lényegében elválaszthatatlanul. A Magyar Zene Háza Rockfilmklubja második évadjában négy olyan alkotást – A Koncert (1981, rendező: Koltay Gábor), Városbújócska (1985, Sós Mária), Cha-Cha-Cha (1981, Kovácsi János), Moziklip (1987, Tímár Péter) – mutat be, melyek a maguk korában meghatározó jelentőséggel bírtak a hazai populáris zenekultúrában. A vetítések előtt Jávorszky Béla Szilárd mesél röviden e művek születéséről és poptörténeti jelentőségérél, utána pedig annak apropóján egy-egy filmesztéta vendéggel beszélget a vonatkozó hazai és nemzetközi trendekről.

Az őszi sorozat utolsó alkalmával Tímár Péter Moziklip című mozija zárja. Nagy közönség- és szakmai sikert arató első filmje, az Egészséges erotika után Tímár a korszak új, még kiforratlan vizuális formanyelvével kísérletezett, mely jellegénél fogva nem volt alkalmas túlságosan mély mondanivalók közvetítésére. A Moziklip nem is lett mély, inkább tizennyolc filmetűd halmaza, a korabeli magyar zenei élet konzervatívabb vonulatával. A film anyagát dupla nagylemezen is megjelentették.

Néhány előadó a tizennyolcból: Katona Klári, KFT, Komár László, Napoleon Boulevard, Sziámi, V’Moto-Rock, Z’Zi Labor, Zorán

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Jegyet veszek

Jegyárak

1200 Ft
Elmentem a naptárba: