Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Rossz időben születtek…

Látnokok a zenében
Jegyet veszek
2024/02/11
Vasárnap
11:00 - 12:30
Koncertterem
Típus:
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Interaktív
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

előadó
Tóth Árpád

TELTHÁZ - Rossz időben születtek…

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal a korukat megelőző, rossz időben született zeneszerzők szerepelnek a fókuszban.

A világ összes művésze ádáz harcot vív a mindent fölülíró dimenzióval, az idővel. Mind tudják, hogy a mesterműveket nem csak alkotók, hanem a történelem maga írja: megkerülhetetlen jellegzetességük ugyanis, hogy azok jó helyen, jó időben szülessenek.  De ismerjük-e azokat a zeneszerzőket, akik nem voltak ilyen szerencsések? Járjunk utána szerzőknek és műveiknek, melyek megelőzték korukat. Zenei ötletek, melyek akár évszázadokkal később divatossá váltak, invenciók, melyek nem találtak igazán értő fülekre kortársaik körében.

Jegyet veszek

Jegyárak

2 600 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Az előadássorozat a Hangdimenziók című állandó kiállításunkban megjelenő zenetörténeti korszakokban mélyül el, az ott látottak-hallottak mellé ad interaktív belépési pontokat. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre.

2022/02/27 - 2024/05/19