Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Sakk és matt! Ismeri ön Erkelt?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/02/10
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
előadó
Tápai Dóra

SOLD-OUT - Sakk és matt! Ismeri ön Erkelt?

Erkel Ferenc nevéhez legkevesebb három dolgot illik kötni: Himnusz, Hunyadi László és Bánk Bán. A magyar nemzeti zene oltárán a legtöbb áldozatot neki köszönhetjük, a Zeneakadémia első igazgatója és tanáraként, Liszt barátja, Wagner és Verdi operáit színpadra állító remek karmester, zeneszerző és kilenc magyar témájú opera megalkotója. Mégis nem csupán zenei szempontból volt jelentős személyiség! A Nemzeti Sakkegylet megalapítójaként, hazánk egyik legkiválóbb sakkmestere is volt. Számos anekdota őrzi ennek emlékét, ezekből ismerkedünk meg néhánnyal! Az interaktív előadáson éneklés, zenehallgatás és közös kvízjáték segíti a témában való elmélyülést. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior

 

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Nyolcadik alkalommal a nemzeti Himnuszunk zeneszerzője, a magyar opera megteremtője: Erkel Ferenc kerül a fókuszba. Izgalmas és érdekes életének kevésbé ismert oldalira pillantunk rá ezen a délutánon. Erkel neve mindenkinek ismerősen cseng, de vajon tudjuk ki is volt ő valójában?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2025/01/15

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.