Azonnali hívás
Snétberger Ferenc, Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje

Snétberger Ferenc, Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje

A VeszprémFest és az Auer Fesztivál gálakoncertje
Minden jegy elkelt
2022/11/12
20:00 - 22:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Jazz

gitár
Snétberger Ferenc
hegedű
Gilles Apap
Mendelssohn Kamarazenekar
művészeti vezető
Kováts Péter
Zeneszerző: Snétberger
Rhapsody No. 1 (2005)
Zeneszerző: Snétberger
In Memory of My People – gitárverseny (1994/95): I. Hallgató – II. Emlékek – III. Tánc
Szünet
Zeneszerző: Mozart
A-dúr hegedűverseny K 219 (Gilles Apap kadenciáival)
Idézetek BACH szólóhegedűre írt műveiből
Ír, kelta, bolgár, indiai zenék ihlette Gilles Apap improvizációk

Snétberger Ferenc, Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje

Snétberger Ferenc műve, a For my People (Népemnek) című gitárverseny az emberi szenvedés megszűnésének reményében írt éltető himnusz, személyes vallomás, amely a holokauszt roma és szinti nemzetiségű áldozatainak emlékére született meg. A háromtételnyi művet a roma hagyomány érzelmes zenéje ihlette. Snétberger a világon több helyen előadta, többek között az ENSZ New York-i székházában, akkor is a veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével.

Gilles Apap fergeteges koncertjein sokszor nem is tudja a közönség mikor kezdődik pontosan az előre meghirdetett klasszikus repertoárdarab – mint a mai estén például Mozart: Á-dúr hegedűversenye – mert az ő kezeiben vagyunk, egy zenei világutazáson veszünk részt, miközben egyszer csak azt vesszük észre, hogy már egy ideje Mozart zenéje szól.

 

VESZPRÉMFEST

A VeszprémFest olyan zenei fesztivál, amely nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva mutatja be a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba a zenerajongókat Magyarországról, de a környező országokból is.

Ízelítőül néhány név az elmúlt évek prémium kategóriás fellépőiből: Gregory Porter, Jamie Cullum, Diana Krall, José Cura, Nigel Kennedy, Al Di Meola, Paco de Lucia, Richard Bona, Herbie Hancock, Chick Corea, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Rost Andrea, Miklósa Erika, Ramon Vargas...

 

AUER FESZTIVÁL

A Mendelssohn Kamarazenekar által rendezett és Auer Lipót nevével fémjelzett zenei fesztivál célja, hogy Auer szülővárosába, a festői Veszprémbe elhozza azokat a művészeket, akik a nemzetközi klasszikus zenei élet főszereplői. 2015 óta olyan világhírű muzsikusok vendégszerepeltek Veszprémben többek között, mint Gidon Kremer, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Mischa Maisky, a Borogyin Vonósnégyes, Yuri Bashmet, Kocsis Zoltán, Frankl Péter, Baráti Kristóf, Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, a Keller Kvartett.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

3 500 Ft
Elmentem a naptárba:

A Magyar Zene Háza évente több alkalommal kaput nyit egy-egy városra, ezúttal Veszprém város zenei életébe engedünk betekintést az intézményen keresztül - egy többhetes rendezvénysorozat keretében különleges koncertekkel, egyszeri eseményekkel.

2022/10/13 - 2022/11/12

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.