Azonnali hívás
Subtones

Subtones

Minden jegy elkelt
2022/06/15
Szerda
19:00 - 20:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Pop
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
ének
Jónás Vera
ének
Kiss Flóra
billentyű
Benkő Dávid
dob
Csízi László
gitár
Csókás Zsolt
basszusgitár
Gyányi Marcell
trombita
Subicz Gábor

Subtones

A Subicz Gábor trombitás által 2019-ben alapított Subtones a hazai jazzpop-színtér legfrissebb szupergrupja. A groove-os jazzfunkot becélzó, de a műfajon belül sokfelé kalandozó formációt Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a vokális megoldások terén is széles palettán tartják. A 2020-as bemutatkozó lemezt (Octopus) idén követték új dalok, amelyek közül a Nem segít más cíművel A Dal 2022 döntőjébe jutottak. Ezúttal a Magyar Zene Háza speciális atmoszférájához igazítják megszólalásukat, egy akusztikus csemegeprogrammal készülnek.

A Subtones-t a hangszerelőként is elismert és nagyon sűrűn foglalkoztatott trombitás, Subicz Gábor alapította, de a dinamikus megszólalású zenekarban szintén sokat foglalkoztatott zenészek – Csízi László dobos, Csókás Zsolt gitáros, Benkő Dávid billentyűs és Gyányi Marcell basszusgitáros – a további hangszeresek, és az eltérő karaktereket ragyogóan összecsiszoló Jónás Vera és Kiss Flóra pedig az énekesek. A zenekar felállása a jazzpop számos árnyalatát hozza a lüktető, funkosabb, souljazzesebb, acid jazzesebb megoldásoktól az improvizatívabb részekig, mint arról 2020-as, Octopus című szép sikerű bemutatkozó nagylemezük is tanúskodik. Jónás Vera és Kiss Flóra énekesnők a dalosabb formák és a vokális jazz irányába terelték a Subicz Gábor vezette zenekart, olyannyira, hogy a 2022-es A Dal című tévés-zenés műsorban is a döntőig meneteltek és ott megosztva a második legtöbb pontszámot kapták a zsűritől a Nem segít más című, önsegélyezés fontosságáról szóló szerzeményért, amit az év elején egy kislemezen is megjelentettek. A nagyívű improvizációk persze továbbra is jellemzik élő fellépéseiket, na meg a zenekar szlogenje is: „jobban bólogatsz, mint valaha!” Ami ezen a speciális, akusztikus koncertműsoron is igaz marad.

Kinek ajánljuk?

A jazzpop-rajongóinak; a fúvós vezérlésű souljazz kedvelőinek; a nyitott Jónás Vera Experiment-fanoknak.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.