Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Supersonic – Janca Dániel elektroakusztikus ütőhangszeres koncertje

Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál – ütős kortárszenei nap
Minden jegy elkelt
2024/01/14
Vasárnap
16:00 - 17:15
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Elektronikus

ütőhangszerek, elektronika
Janca Dániel
Casey Cangelosi
Bad Touch
Emma O'Halloran
How sweet the thought of you as infinite
Janca Ákos, Janca Dániel
DANIMO

TELTHÁZ - Supersonic – Janca Dániel elektroakusztikus ütőhangszeres koncertje

Az Átlátszó Hang Fesztivál Ütőhangszeres Napján a feltörekvő fiatal magyar ütőhangszeresek mellett külföldi fellépők is érkeznek a Magyar Zene Házába. Az esemény egyaránt irányul a magyar ütőhangszeres tradíció fenntartására, valamint az itthon kevésbé ismert, progresszív irányzatok prezentálására. Az esemény nyitókoncertjén sokszínű hangélményben lehet részünk, melyben Janca Dániel vezet el bennünket az ütőhangszeres szólóirodalom legfrissebb alkotásaihoz. A koncert különlegessége, hogy a szólista játékához a teljes koncert során egy digitális hangzások által képzett zenei világ társul.

Az ütőhangszerek és az elektronika már önmagában is számtalan lehetőséget rejtő kombinációját tovább színesíti, hogy a programban a legkülönbözőbb hangszerelések fordulnak elő - dallamhangszerek és hangolatlan ütőhangszerek, valamint a testzenés és koreográfiával rendelkező kompozíciók egyaránt fontos szerephez jutnak. A koncertet még személyesebbé teszi Janca Dániel beavató prezentációja, valamint az édesapjával Janca Ákos zeneszerzővel közösen komponált elektroakusztikus darab előadása is. Janca Dániel ütőhangszeres és dobos, klasszikus- és jazz zenei irányzatok sokoldalú képviselője. Szólókoncertjeinek programjai a barokk zenék adaptációitól a koreografált testdoboláson át az improvizált elektroakusztikus zenéig ívelnek. Dániel koncertezett a világ két vezető ütőhangszeres fesztiválján – legújabb elektroakusztikus szólóműsorát a Taiwan International Percussion Convention-ön (TIPC) mutatta be, együttesben pedig fellépett az amerikai Percussive Arts Society International Convention-ön (PASIC), Michael Burritt vezetésével. Önálló koncertjeivel párhuzamosan ütőhangszeres versenyműveket játszik, kortárs darabokat vesz fel, saját kompozíciókon dolgozik, Drahos Rebeka fuvolaművésszel duót alapított, ütőhangszeres társaival létrehozta a Quantum ütőegyüttest, tanít, és doktori kutatást végez. Dániel kutatási témája „Johann Sebastian Bach műveinek ütőhangszeres adaptációi, Bach saját adaptációinak tükrében”.

Műsor:
1. Casey Cangelosi - Bad Touch
2. Emma O’Halloran - How sweet the thought of you as infinite
3. Janca Ákos & Janca Dániel - DANIMO (2023) | drumset + audio

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 500 Ft

A koncertterem elrendezése: ültetett

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Az Átlátszó Hang Fesztivál Ütőhangszeres Napján a feltörekvő fiatal magyar ütőhangszeresek mellett külföldi fellépők is érkeznek a Magyar Zene Házába. Az esemény egyaránt irányul a magyar ütőhangszeres tradíció fenntartására, valamint az itthon kevésbé ismert, progresszív irányzatok prezentálására. Az esemény “éjszakai” koncertjén egy álomszerű alkotással ismerkedhetünk meg.

2024/01/14 - 2024/01/14