Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Szakcsi Lakatos Róbert Trio feat. Bolla Gábor

A Magyar Jazz Ünnepe
Jegyet veszek
2024/09/14
Szombat
20:00 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
szaxofon
Bolla Gábor
zongora
Szakcsi Lakatos Róbert
nagybőgő
Pecek Lakatos Krisztián
dob
Éles Máté

Szakcsi Lakatos Róbert Trio feat. Bolla Gábor

2024. szeptember 14-én, szombaton egy egésznapos programsorozat, a Magyar Jazz Ünnepe tiszteleg a műfaj előtt, ingyenes szabadtéri koncertekkel, könyvbemutatóval, díjátadóval, kombinált bérletben is kapható esti koncertekkel – a Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Zene Háza közös rendezésében. A Szabadtéri színpadon fellép a Nart Orchestra, a Bohém Ragtime Jazz Band és a Kovász, az Előadóteremben Szántó T. Gábor Gonda Jánosról szóló könyvét mutatja be, az esti koncertek előtt pedig sor kerül a Magyar Jazz Ünnepe díjátadóra. A Koncertteremben 20:00-tól a Szakcsi Lakatos Róbert Trió zenél Bolla Gábor közreműködésével, 21:30-tól pedig a Tzumo Gypsy Dreams zárja az ünnepnapot.

Szakcsi Lakatos Róbert Trio feat. Bolla Gábor
Szakcsi Lakatos Róbert kimagasló tehetségű zongoraművész, aki egyaránt otthonosan mozog a jazzben és a klasszikus zenében. Szólólemezei, saját triója mellett ismert lehet a Gábor Bolla Quartet, a Transition vagy az Off Course formációkból is - utóbbi tagjaként Erik Truffazzal is készített közös lemezt. Ezen a koncerten triója Bolla Gábor szaxofonossal közösen lép színpadra.

Lakatos Róbert a 2001-es Montreux-i Jazzfesztiválról a szólózongora-verseny első díjával távozott. 2005-ben az Avignoni Nemzetközi Jazzfesztiválon a legjobb szólistának választották. Komoly hírnevet szerzett magának a jazz világában. Trióját is egy neves japán kiadó adja ki. Jack DeJohnette, az egyik dzsesszóriás, akivel együtt játszott, így nyilatkozott róla: „Úgy gondolom, hogy Robert az egyik legjobb fiatal zongorista a jazz szcénában ma.' Egy másik egykori zenei partner, John Patitucci így vélekedett Robert játékáról: „A hangzása és a zongora érintése nagyon fejlett és nagyon lírai.” Azoktól a jazzlegendáktól is nagy dicséretet kapott, akikkel soha nem játszott, de hallották a zenéjét. Chick Corea volt az egyik közülük, aki a következő dedikációt tette közzé Robert új albumának borítójára: „Te vagy a zene – ezért csak azt kérem, hogy továbbra is ragyogj! Kalandvágyó szellem vagy! - A barátod a zenében, Chick.' DeJohnette-en és Patituccin kívül Robert olyanokkal játszott együtt, mint Lewis Nash, Robert Hurst, Palle Danielsson, Erik Truffaz, Roby Lakatos, Greg Hutchinson, Jorge Rossy, Alex Sipiagin, Rick Margitza, Marcus Gilmore, Gerrerd Presencer, Tony Lakatos, John Zorn, Chris Potter, Randy Brecker, Bill Evans, Hiram Bullock, Ravi Coltrane – és a lista még korántsem teljes.

A Magyar Zene Háza és a Magyar Jazz Szövetség közös rendezvénye.

 

Jegyet veszek Bérletet veszek

Jegyárak

3 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba: