Azonnali hívás
Szent Efrém Férfikar – Doros Moscow

Szent Efrém Férfikar – Doros Moscow

Orientale Lumen – Karácsonytól Húsvétig
Minden jegy elkelt
2022/01/28
Péntek
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Szent Efrém Férfikar – Doros Moscow

A Magyarországon és külföldön egyaránt méltán elismert Szent Efrém Férfikar és a moszkvai Doros Ensemble közös koncerttel nyitja meg a Zene Házát. Az esemény egyben az Orientale Lumen 2022-es (immár tizenegyedik) sorozatának nyitóhangversenye is lesz. Mindkét társaság nagyszerű zenei élményeket ígér a közönségnek: az orosz énekegyüttes elnevezése görögül ajándékot jelent, a magyar férfikar névadóját pedig kortársai a Szentlélek hárfájaként is emlegették.

Moszkva talán legismertebb építészeti emlékét, a Vörös téri Boldog Vazul székesegyházat szinte mindennap a Doros hangja tölti be. Az együttes 2019-ben ‒ akkor még kvintettként ‒ a Szent Efrém meghívására koncertezett először hazánkban, most egy hatodik taggal bővülve tér vissza a megnyitó alkalmából. A két világhírű együttes nem csupán zenei érdeklődésben osztozik: egyidősek is, hiszen 2002-ben alakultak meg. A Szent Efrém Férfikar a bizánci keresztény liturgia vokális örökségének avatott előadója, de épp ilyen elkötelezett a magyar férfikari hagyományba tartozó művek és a kortárs kóruszene megszólaltatása iránt is. Tagjai nem riadnak vissza attól, hogy átiratokat készítsenek vagy komponáljanak, sőt nem idegen tőlük a humor sem. A Doros Ensemble otthonosan mozog a szláv kórusrepertoárban, és szívesen vesz részt a keleti keresztény egyházzenét új kontextusba helyező projektekben. Hogy milyen műsorral készülnek, azt bátran rájuk bízhatjuk ‒ jó hír, hogy az ajándékért ezúttal nem kell elmenni Moszkva egyik legnagyobb ortodox templomáig. A Szent Efrém- és a Zene Háza-élményt pedig, mi tagadás, amúgy is érdemes megtapasztalni!

A koncertet Artist Talk követi, amely koncertjeggyel ingyenesen látogatható.

A jelenleg érvényben lévő kormányrendelet alapján zenés-táncos rendezvényt kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek látogathatják.

A belépés két módon lehetséges:

  • Érvényes védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával
  • EESZT telefonos alkalmazáson belüli védettségi igazolvány + személyi igazolvány vagy útlevél felmutatásával

Nem magyar állampolgárok vagy magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok esetében elfogadunk uniós digitális Covid-igazolást is az oltottságról vagy átesettségről.

A jogszabály értelmében nem áll módunkban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást, sem negatív PCR tesztet (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 500 Ft
Elmentem a naptárba: