world_travel_awards_2022
Azonnali hívás
Ensemble Tavagna | Szent Efrém Férfikar

Ensemble Tavagna | Szent Efrém Férfikar

Szólamok között Korzikától Szászcsávásig
Minden jegy elkelt
2022/03/27
20:00 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
Globálzene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
Szent Efrém Férfikar:
Balázs Edgár - ének
Bubnó Lőrinc - ének, művészeti vezető
Bubnó Márk - ének
Bubnó Tamás - ének, művészeti vezető
Oláh Marcell - ének
Papp Viktor - ének
Rácz Ambrus - ének
Tóth Péter - ének
Ensemble Tavagna:
Jean Pierre Lanfranchi - ének
Daniel Gonet - ének
Thomas Cipriani - ének
Michel Paoli - ének
Jean Etienne Langianni - ének
Charly Levenard - ének
Francis Marcantei - ének

Ensemble Tavagna | Szent Efrém Férfikar

A Magyar Zene Háza Szólamok között című koncertsorozatában a korzikai Ensemble Tavagna és a budapesti Szent Efrém férfikar közös estjén korok és világok találkoznak. Korzika szigetén a földrajzi elzártság és a történelem fordulatai egyedülálló énekes többszólamúságot alakítottak ki az évszázadok folyamán. Ezt a páratlan hagyományt az 1970-es években a revival a kihalás széléről mentette meg az utókor számára. Az Ensemble Tavagna a műfaj legjobbjai közé tartozik és először lép fel Magyarországon.

Ma a korzikaiak kulturális önazonosságának egyik fő sarokköve a többszólamú énekstílus, amelynek gyökerei az egyházzenéből erednek ugyan, ám a kórusok repertoárja világi dallamokban is gazdag. Ezek a különleges, érzelmektől feszülő, szívfacsaró dallamok ritkán csendülnek fel hazánkban. A műfaj egyik kiemelkedő képviselője, a több mint negyven éve létező Ensemble Tavagna Magyarországon először a Magyar Zene Házában lép fel a Szent Efrém Férfikarral adott közös koncerten. A zenekart ismerhetjük a Nagy zűr Korzikán című filmből is, amelyben egy jelent erejéig bemutatják a korzikai kóruszene összetettségét. A Szent Efrém Férfikar az énekes polifónia egyik legkiválóbb hazai együttese, mely 2002-es alakulása óta a világ egyházzenei, vagy tradicionális többszólamú darabjainak legszebbjeit állítja színpadra nagy sikerrel, itthon és külföldön egyaránt. A két férfikar apáról fiúkra szálló énekszólamok közé ereszkedik alá a közös koncerten, hogy a világ forgását egy rövidke időre megállítsák, s az őket hallgatók elcsendesülhessenek.

Kinek ajánljuk? A többszólamúság kedvelőinek; a tradicionális egyházi és világi vokális zene iránt érdeklődőknek

A koncertet 18:45 órától Artist Talk előzi meg, amely koncertjeggyel ingyenesen látogatható.
 

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

4 500 Ft
Elmentem a naptárba: