Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Tabula Rasa Masterclass – Jozef Dumoulin (BE)

Regisztráció
2022/11/30
Szerda
10:00 - 14:00
Előadóterem
Típus:
Különleges programjaink
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Műfaj:
Jazz
Interaktív

Programsorozat:
kurzusvezető
Jozef Dumoulin

Tabula Rasa Masterclass – Jozef Dumoulin (BE)

Jozef Dumoulin belga zongorista újradefiniálta a Fender Rhodes nevű billentyűs hangszert egy olyan úton, ami egyaránt kortárs, eklektikus és rendkívül személyes. Elsőként prezentált olyan teljes műsort, melyben kizárólag az említett hangszer szerepel. A mesterkurzuson a Fender Rhodes, az elektronikus effektek és az improvizáció témakörei lesznek a központban. A kurzuson kizárólag passzív részvételre van lehetőség, az esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

Jegyárak

ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Jozef Dumoulin, Baráth Bálint, Bertók Márton

A Zene Háza a tavasz folyamán Tabula Rasa néven indított sorozatában a címnek megfelelően üres lappal, a nulláról indít három zenész, akik másfél nap próbafolyamat után a második estéjén adnak egy improvizatív koncertet. A Tabula Rasa nem titkolt célja, hogy friss zenei kifejezésmódok feltárására, műfajoktól független improvizációra, megszólalásra ösztönözze különböző zenei színterek erre nyitott képviselőit. Minden alkalommal egy kurátor hívja a zenészeket, találja ki a koncepciót és vezeti a kizárólag az adott alkalomra összeálló formációt, amelynek műsorát a Zene Háza lemezen is kiadja. A második ilyen alkalmon Jozef Dumoulin belga billentyűs a kurátor, és Baráth Bálint (preparált zongora), valamint Bertók Márton (moduláris szintetizátor) alkotják a triót.

2022/11/29 20:00
Előadóterem

A Zene Háza a tavasz folyamán Tabula Rasa néven indított sorozatában a címnek megfelelően üres lappal, a nulláról indít három zenész, akik másfél nap próbafolyamat után a második estéjén adnak egy improvizatív koncertet. A Tabula Rasa nem titkolt célja, hogy friss zenei kifejezésmódok feltárására, műfajoktól független improvizációra, megszólalásra ösztönözze különböző zenei színterek erre nyitott képviselőit. Minden alkalommal egy kurátor hívja a zenészeket, találja ki a koncepciót és vezeti a kizárólag az adott alkalomra összeálló formációt, amelynek műsorát a Zene Háza lemezen is kiadja.

2022/03/01 - 2023/09/28

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.