Azonnali hívás
Trio á la Brahms

Trio á la Brahms

Seleljo Erzsébet, Seleljo Irén, Vlad Maistorovici
Jegyet veszek
2022/05/20
Péntek
20:00 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.
szaxofon
Seleljo Erzsébet
zongora
Seleljo Irén
hegedű
Vlad Maistorovici
Zeneszerző: David Deboor Canfield
Trio after Brahms (magyarországi bemutató)
Zeneszerző: Hamary András
Extinction Tales (magyarországi bemutató)
Zeneszerző: Johannes Brahms (arr. Seleljo Erzsébet)
Kürttrió (szaxofon átirat ősbemutató)

Trio á la Brahms

Három nagyszabású mű, három magyarországi bemutató, három kivételesen sokoldalú művész közös műsorán. Ezt ígéri Seleljo Erzsébet, Seleljo Irén és Vlad Maistorovici koncertje, melyen szaxofonra, hegedűre és zongorára írt műveket ismertetnek meg a közönséggel. Nem mindennapi hangszerösszeállításuknak köszönhetően egészen új és zsigeri hangzásélményre számíthatnak mindazok, akik a Zene Háza ugyancsak nem mindennapi akusztikai terében meghallgatják őket.

Koncertjük alapötletét Deboor Canfield Trio after Brahms című darabja adta, melyet a szerző egy olyan sorozat részeként jelentetett meg, amelyben korábbi zeneszerzők stílusában hoz létre műveket olyan hangszerekre, melyekre maguk a kiválasztott szerzők sohasem komponáltak. Canfield hangról hangra semmit nem idéz Brahmstól, ugyanakkor zenéjében kétségtelenül felbukkannak olyan frázisok, akkordmenetek, amelyek Brahms műveiből ismerősek lehetnek. Ahogy a szerző fogalmazott: „Nem voltak és nincsenek is olyan illúzióim, hogy egy másik Brahms lennék, és semmiképp nem szerettem volna elnyomni a magam zenei hangját. Így ott hagytam a darabban a saját zenei ujjlenyomatomat.” A zongoristaként és karmesterként is ismert Hamary András zeneszerzőként a legváltozatosabb újzenei műfajokban komponál darabokat. Az ő zenei ujjlenyomatát most Extinction Tales című, 2009-ben komponált darabjából ismerheti meg a közönség. Végül Brahms Kürttriója hangzik el – szaxofonátiratban most először Magyarországon.

Jegyet veszek

Jegyárak

4 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Három nagyszabású mű, három magyarországi bemutató

Három nagyszabású mű, három magyarországi bemutató, három kivételesen sokoldalú művész közös műsorán. Ezt ígéri Seleljo Erzsébet, Seleljo Irén és Vlad Maistorovici május 20-i koncertje, melyen szaxofonra, hegedűre és zongorára írt műveket ismertetnek meg a közönséggel.

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.