Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Uher Bálint Quartet és Sebestyén Patrik Sextet koncertje

Minden jegy elkelt
2022/11/11
Péntek
20:00 - 21:30
Előadóterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Jazz

Uher Bálint Quartet:
szaxofon
Uher-Győrfi Bálint
zongora
Egri János Jr.
nagybőgő
Jónás Géza
dob
Richter Ambrus
Sebestyén Patrik Sextet:
trombita, szárnykürt, esz-alt kürt
Sebestyén Patrik
alt- és szoprán-szaxofon 
Ifj. Oláh Kálmán
zongora
Farkas Zsolt
jazz- és klasszikus-gitár
Stummer Márton
nagybőgő
Miskolczi Márk
dob
Richter Ambrus

Uher Bálint Quartet és Sebestyén Patrik Sextet koncertje

A veszprémi Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolából sok kiváló zenész életútja indult, voltak köztük olyanok is, akik a klasszikus zenei képzés mellett, vagy azt követően a jazz világában találták meg önmagukat. Közülük mutatunk be két formációt, akik máris sikereket értek el a hazai jazzéletben.

A zenekar 2022-ben alakult a veszprémi születésű Uher-Győrfi Bálint szaxofonos kezdeményezéséből. Repertoárjuk saját szerzeményekből, újragondolt hagyományos jazz standardekből és ismert kortárs művészek kompozícióiból áll össze. A közel száz éves balladáktól kezdve az energikus bebop témákon keresztül a modern páratlan metrumú avantgárd szerzeményekig előadásukban a hangszeres improvizációé a főszerep. Céljuk a harmóniai és ritmikai határok feszegetése, különböző korszakok és stílusok formai követelményeinek megfelelve. A formáció tagjai több zenekarban koncertező zenészek, hazai jazz versenyek díjazottjai, magyarországi színpadokon kívül megfordultak Európa több országában. Uher-Győrfi Bálint és Egri János Jr. ebben az évben szerezték meg mesterdiplomájukat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén. A koncerten diplomaműsorukból is elhangzik pár szerzemény.

Sebestyén Patrik klasszikus zenészként kezdte trombitaművész pályafutását különböző szimfonikus zenekarok tagjaként, és csak huszonévesen fordult a jazz felé. Egyre jelentősebbé váló jazz-zenei pályafutását igazolja, hogy 2019-ben elnyerte az Év Fiatal Jazz Zenésze Díjat. Saját zenekarai mellett több intézményben folytat pedagógusi munkát. A Sebestyén Patrik Sextet egy fiatal formáció, mely főként saját kompozíciókat játszik.Az egyedi stílusú darabok mellett mainstream és a klasszikus zenével vegyített jazz is szerepel a repertoáron. Hattagú formációjával 2021-ben jelentette meg debütáló lemezét Colors of Fortune címmel, melyen az amerikai jazz ’50-es, ’60-as évekbeli, klasszikus periódusából inspirálódott saját szerzemények, valamint két standard hallhatóak.

A tagok a magyar jazz-színtér legfiatalabb és legfoglalkoztatottabb kiválóságai, akik külön-külön is számos versenyeredménnyel büszkélkedhetnek.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Elmentem a naptárba:

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.