Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

TELTHÁZ - Ünnepek és dallamok: mit, mikor és miért?

Zenetörténet és teadélután az idősebb korosztály számára
Minden jegy elkelt
2023/04/21
Péntek
15:00 - 16:00
Popkulturális klubkönyvtár
Típus:
Ismeretterjesztés
Programsorozat
Könyvtári esemény
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:

Jegytípus:
ülő
előadó
Tápai Dóra

TELTHÁZ - Ünnepek és dallamok: mit, mikor és miért?

A naptári év ünnepeinek a zenetörténeti hagyományait tekintjük át ezen alkalommal. Miként a népzenében, úgy a klasszikus műfajokban is vannak olyan “kötelező” zeneművek, amiknek megvan a helye az évkör rendjében. Híres dallamok, jeles napok és egy kis érdekesség mindegyikről! Zenehallgatással, énekléssel és kvízjátékkal fűszerezve egy kellemes péntek délutánt tölthetünk együtt, újabb anekdoták mellett. Az előadást Tápai Dóra karnagy, középiskolai tanár, a Magyar Zene Háza zenepedagógusa tartja.

 

Hangadó Senior sorozat 

 

Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egyórás interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet. Klubdélutánunkon az évkör ünnepeihez kapcsolódó klasszikus zeneműveket és műfajokat tekintjük át. Mit, miért és mikor játszunk?

Minden jegy elkelt

Jegyárak

1 500 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Hangadó Senior című sorozatunkat az idősebb korosztálynak szánjuk, de persze minden érdeklődőt szeretettel várunk. A széria célja, hogy klubként működjön és egy kilencven perces interaktív időutazás keretében játékosan meséljen el a zenetörténet érdekességeiből egy-egy fejezetet.

Előadó: Tápai Dóra a Magyar Zene Háza Zenepedagógusa, Ének-zenetanár, karnagy 

2022/10/14 - 2024/06/14