Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Utazás a zongorám körül

Ramazuri – Program az egész családnak
Minden jegy elkelt
2022/10/08
Szombat
10:30 - 11:30
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Ismeretterjesztés
Zenepedagógia
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

zongora, foglalkozásvezető
Várnagy Andrea
zongora
Farkas Lili
zongora
Paládi Máté
foglalkozásvezető
Szalóczi Dániel
ének, mese, mozgás
Bisztricsány Linda
ének, furulya, koboz
Kerekes Enikő
zenepedagógus, foglalkozásvezető
Tápai Dóra

Utazás a zongorám körül

Várnagy Andrea, Liszt-díjas zongoraművész immár hosszú évek óta a klasszikus zenei ismeretterjesztés egyik nagykövete. Zenevarázslat című interaktív foglalkozásán nemcsak a zongorával és a négykezes fogalmával ismerkedhet meg a család, hanem rajta keresztül a klasszikus zenével is: Mire érdemes figyelni zenehallgatáskor, mi a különbség az egyes szerzők között, egyáltalán hogyan épül fel maga a zene? Foglalkozását követően pedig arra is lehetőség nyílik, hogy a Violin világa című zenei társasjáték segítségével a gyerekek meg is ismerkedjenek a kották szerepével, utat nyitva ezzel a klasszikus zene felé.

A nagyobbaknak azonban Tápai Dóra, zenepedagógus nagyszerű foglalkozását ajánljuk „Zongorázni bárki tud” címmel, ahol a résztvevők válnak a zongora billentyűivé, megismerve a hangszer és rajta keresztül a zene működését.

Ugyanakkor a legkisebbek sem maradnak program nélkül! A Tündérfátyol Zeneszó sok szeretettel várja a 6 éven aluliakat, hogy utazást tegyenek Tündérországba, ahol zenéből van minden.

MENETREND

(helyszín, foglalkozás kapacitása)
A megváltott jegy két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket. Ha az adott helyszín megtelt, máshol biztosan van még szabad hely, akkor kérjük, fáradjon egy másik teremhez! Kérjük programválasztáskor vegyék figyelembe az ajánlott korosztályt! A foglalkozás kezdete után már nincs lehetőség csatlakozni, annak zavartalansága érdekében.

10:30 - 11:30 ZeneVarázslat - klasszikus zenei beavatókoncert 6 éven felülieknek (Koncertterem, 100 fő)
A ZeneVarázslat célja minél közelebb hozni a gyermekekhez a klasszikus zenét; versekkel és kötetlen beszélgetésekkel segítve annak megértését, hogy a zeneszerzők a hangokon keresztül mit üzennek nekünk. Rövid négykezes zongoradarabok magyar költők verseivel összekapcsolva adják a koncert gerincét. A versek elhangzása után a fantáziájuk segítségével feltárul előttük a hangjegyek mögötti titokzatos és csodálatos világ.

10:30 - 11:30 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő)
Elmúlt idő vállán, elszállt idő tetején, amikor a tó csak tócsa volt, a hegy csak vakondtúrás, akkor született meg Tündérország...tudom, mert jártam ott:
“Tündérországban csak híre sincs a télnek,
Ott örökös tavasz pompájában élnek;
S nincsen ott nap kelte, nap lenyugovása,
Örökös hajnalnak játszik pirossága.”

Varázslatos hely, ahol lehet játszani táncolni, zenélni, énekelni a tündérekkel! És, ha segítetek megszőni a mese fonalát, akkor Ti is ott találjátok magatokat, ebben a csodás világban, ahol minden zenéből van, minden hangszer!

11:45 - 12:30 Violin világa, zenetanulást segítő társasjáték – zenei workshop 6 éven felülieknek (Koncertterem, 50 fő)
A Violin világa Szalóczi Dániel közreműködésével született pedagógiai segédeszköz, mely a kottaírást és -olvasást játékos formában teszi még könnyebben elsajátíthatóvá a zenét tanulók számára. Workshop formájában bemutatjuk a játékot, hogy minél többeknek könnyebbé tehessük a szolfézs oktatás első állomását, ezáltal is sokakat megnyerve a zenetanulásnak.

11:45 - 12:30 Zongorázni bárki tud - Tápai Dóra, zenepedagógus játékos foglalkozása 8 évnél idősebbek számára (Zenepedagógia terem I. - 203, 30 fő)
Ezen a rendkívül szórakoztató és rendhagyó zenepedagógiai foglalkozáson Dóri vezetésével mindenki megértheti, hogyan is kell zongorázni, ugyanis a résztvevőkből egy „élő zongorát” fog építeni. Megijedni nem kell, mindenkinek a helyén marad minden testrésze! Viszont egyszerű játékokkal mégis mindenki részese lehet a zene születésének gyerekektől egészen a felnőttekig.

11:45 - 12:30 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő)

 

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 800 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

A jegyár két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket!

Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.