Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

SOLD-OUT - Ütős délelőtt

Ramazuri – Program az egész családnak
Minden jegy elkelt
2023/01/28
Szombat
10:30 - 12:15
Koncertterem
Kinek ajánljuk:
Gyerekeknek
Típus:
Családi
Zenepedagógia
Programsorozat
Műfaj:
Ifjúsági/családi
Interaktív
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

foglalkozásvezető
Joó Szabolcs
foglalkozásvezető
Urbán Marcell
ének, mese, mozgás
Bisztricsány Linda
ének, furulya, koboz
Kerekes Enikő

SOLD-OUT - Ütős délelőtt

Ha van hangszercsoport, ami biztosan minden otthonban megtalálható, mióta világ a világ, akkor az az ütőhangszerek csoportja! Hiszen mindenhol és mindenkinek lehet -, ha nem is feltétlenül szabad - tapsolnia, fazekat püfölnie, botot csapkodnia, a szomszéd falán dobolnia. Viszont ennél még sokkal többet is! Ezt kívánja bemutatni ez a délelőtt, hiszen a dobfelszerelésnél nem ér véget ez a világ, hiszen léteznek dallamjátszó ütőhangszerek is, amik komoly szerephez jutnak a klasszikus, sőt a jazz zenében is! Mindezt a legnagyszerűbb ütőhangszeres művészek mutatják be foglalkozásainkon a gyerekeknek, úgyhogy ígérjük, ütős napunk lesz!

 

MENETREND

(HELYSZÍN, FOGLALKOZÁS KAPACITÁSA)

A megváltott jegy két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza. Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket. Ha az adott helyszín megtelt, akkor kérjük, fáradjon egy másik teremhez, máshol biztosan van még szabad hely! Kérjük programválasztáskor vegyék figyelembe az ajánlott korosztályt!  

 

10:30 - 11:30 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő)
Elmúlt idő vállán, elszállt idő tetején, amikor a tó csak tócsa volt, a hegy csak vakondtúrás, akkor született meg Tündérország...tudom, mert jártam ott: 
“Tündérországban csak híre sincs a télnek, 
Ott örökös tavasz pompájában élnek; 
S nincsen ott nap kelte, nap lenyugovása, 
Örökös hajnalnak játszik pirossága.” 

Varázslatos hely, ahol lehet játszani táncolni, zenélni, énekelni a tündérekkel! És, ha segítetek megszőni a mese fonalát, akkor Ti is ott találjátok magatokat, ebben a csodás világban, ahol minden zenéből van, minden hangszer! 

10:30 - 11:15 Bedoboló Joó Szabolccsal, 6 éven felülieknek (Koncertterem, 60 fő) 

A foglalkozás az ütőhangszerek színes világába vezeti be a hallgatókat, akik számos hangszer segítségével ismerkedhetnek meg ezzel a különleges hangszercsoporttal a Zeneakadémia ütőhangszeres tanára és hallgatói játékát élvezve testközelből. Bedoboló. Dobolni mindenki tud... vagy nem?  

10:30 - 11:15 Mesél az erdő az ütőhangszerek nyelvén, Urbán Marcellel, 4 éves kortól (Könyvtár, 50 fő) 

Gyerekek kedvenc meséit, történeteit elevenítjük meg előadásunkban. Kiemelt hangsúlyt kap a hangszerek bemutatása és kipróbálása, amelyet mesével, tréfával, történetek és a hangok életre keltésével jelenítünk meg. Ehhez hívjuk segítségül a jelenlévőket és persze a hangszereket, azon belül is az egyik legősibb hangszercsoportot, az ütőhangszereket. Lesz minden, ami szem szájnak ingere, hangoskodás, dallamjáték, dobolás, beat, végül egy nagyszerű közös számmal zárjuk le előadásunkat. Mindez Urbán Marcell, ütőhangszeres művész vezetésével, a Budai Magánzeneiskola alapítójával. 

11:30 - 12:15 Tündérfátyol Zeneszó - zenés foglalkozás 3-6 évesek számára (Előadóterem, 60 fő) 

11:30 - 12:15 Bedoboló Joó Szabolccsal, 6 éven felülieknek (Koncertterem, 60 fő) 

11:30 - 12:15 Jazz és az ütőhangszerek Urbán Marcellel (Zenepedagógia terem I. - 203, 30 fő)

 

Ramazuri 

 

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

 

Minden jegy elkelt

Jegyárak

2 800 Ft

3 éves kortól minden érdeklődő számára külön jegy vásárlása szükséges.

A jegyár két, szabadon választható foglalkozás díját tartalmazza.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az egyes foglalkozások kapacitása limitált lehet, ez esetben érkezési sorrendben fogadjuk a résztvevőket!

Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

A Ramazuri egy olyan programsorozat, ahol célunk, hogy a család minden tagja barátságot kössön a zenével, miközben persze célunk az is, hogy az egész család jól érezze magát! Kiscsoportos foglalkozások a kisebbeknek, előképzettséget nem igénylő workshopok a nagyobbaknak, interaktív előadások a család legnyitottabb tagjainak.

2022/03/05 - 2024/05/25

COVID információ

A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében 2022. március 7-étől nem kötelező maszkot viselni a Magyar Zene Háza területén, valamint védettségi igazolvány nélkül látogathatók a koncertek, programok és a kiállítás is.

Mindezek ellenére továbbra is javasoljuk, hogy a koncerteken viseljenek maszkot. Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy a rendezvényekre történő belépés szabályai a kormányzati intézkedések függvényében változhatnak. Kérjük, hogy mielőtt elindulna az eseményre, tájékozódjon a Magyar Zene Háza honlapján az aktuális információkról.