Azonnali hívás
Várdai István és ifjú muzsikus növendékeinek hangversenye

Várdai István és ifjú muzsikus növendékeinek hangversenye

Hartmann Domonkos, Abouzahra Amira, Abouzahra Mariam, Felix Vermeirsch, Schmalz Ella, Simic Aleksander, Souhei Yamagami, Emődy Nóra, Alina Morger, Bali Gabriella, Jeong Jinseok
Jegyet veszek
2023/05/20
Szombat
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
gordonka
Várdai István
gordonka
Hartmann Domonkos
gordonka
Temesvári Bence
hegedű
Abouzahra Amira
brácsa
Abouzahra Mariam
zongora
Balogh Ádám
gordonka
Felix Vermeirsch
gordonka
Filip Krzeszowiec
gordonka
Schmalz Ella
gordonka
Simic Aleksander
gordonka
Stéger Endre
Zeneszerző: Mendelssohn
d-moll zongoratrió, op. 49
Zeneszerző: Felix Vermeisch
Medieval Dance
Zeneszerző: Kodály
Intermezzo vonóstrióra
Zeneszerző: Halvorsen
Sarabande
Zeneszerző: Giovanni Sollima
Violoncelles, vibrez!

Várdai István és ifjú muzsikus növendékeinek hangversenye

Immár hagyomány, hogy a Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy teljes hétvégés programsorozat keretében mutathassák be zenei és tágabb értelemben vett művészeti tevékenységüket, illetve társadalmi szerepvállalásukat. A negyedik kurátori hétvége középpontjában a világ egyik leghíresebb magyar zenésze, Várdai István áll. A közönség nem csak a színpadon találkozhat a csellóművésszel, de betekintést nyerhet Várdai tanári és hangszerfejlesztői munkásságába is.

A szombat délelőtti mesterkurzus után az esti koncerten is Várdai István tanári tevékenysége és tanítványai állnak a középpontban. A világ több országából érkező csellista növendékei mellett fellép az Abouzahra testvérpár, illetve Balogh Ádám is. A műsoron különféle apparátusú vonósdarabok szerepelnek, a barokktól a kortárs zenéig több stílust és korszakot felölelve. Mendelssohn d-moll triója már a bemutatón hatalmas sikert aratott, és azóta is a műfaj remekei között tartjuk számon. A scherzo tételben vérbeli mendelssohni tündértáncot hallhatunk. Szintén vonóstrióra készült Kodály Intermezzója, amelyben a zeneszerző első népdalgyűjtő útjainak tapasztalatai csapódnak le. Halvorsen Sarabande-ja nem más, mint Händel közismert La Folia-variációinak átdolgozása vonósduóra a késő 19. századból. A kortársakat két csellista-zeneszerző képviseli: Felix Vermeirsch saját darabjának szólistájaként mutatkozik be, míg az olasz Giovanni Sollima nyolc csellót megzengető műve a hangszerben rejlő megszólalási módok széles skáláját vonultatja fel erős érzelmi hatással bíró, mozgalmas és élvezetes formában.

Jegyet veszek

Jegyárak

4 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Immár hagyomány, hogy a Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy teljes hétvégés programsorozat keretében mutathassák be zenei és tágabb értelemben vett művészeti tevékenységüket, illetve társadalmi szerepvállalásukat. A negyedik kurátori hétvége középpontjában a világ egyik leghíresebb magyar zenésze, Várdai István áll. A közönség nem csak a színpadon találkozhat a csellóművésszel, de betekintést nyerhet Várdai tanári és hangszerfejlesztői munkásságába is.

2023/05/20 - 2023/05/21