Azonnali hívás
Várdai István és vendégei

Várdai István és vendégei

Abouzahra Amira, Szűcs Máté, Dani Imre és a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Minden jegy elkelt
2023/05/21
Vasárnap
19:30 - 21:00
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Klasszikus/Kortárs
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.


Jegytípus:
ülő
gordonka
Várdai István
hegedű
Abouzahra Amira
brácsa
Szűcs Máté
zongora
Dani Imre
közreműködik
Liszt Ferenc Kamarazenekar
Zeneszerző: Schnittke
Hármasverseny
Zeneszerző: Csajkovszkij
Változatok egy rokokó témára, op. 33
Zeneszerző: Reynaldo Hahn
Suite hongroise

Várdai István és vendégei

Immár hagyomány, hogy a Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy teljes hétvégés programsorozat keretében mutathassák be zenei és tágabb értelemben vett művészeti tevékenységüket, illetve társadalmi szerepvállalásukat. A negyedik kurátori hétvége középpontjában a világ egyik leghíresebb magyar zenésze, Várdai István áll. A közönség nem csak a színpadon találkozhat a csellóművésszel, de betekintést nyerhet Várdai tanári és hangszerfejlesztői munkásságába is.

Ha cselló, akkor bizonyára sokaknak eszébe jut Csajkovszkij közkedvelt Változatok egy rokokó témára című műve, amelyből Várdai István ragyogó lemezfelvételt is készített. A romantikus mestermű újrafelfedezésén túl a koncert 20. századi csemegéket kínál a közönségnek. A különféle zenei stílusokat előszeretettel kombináló Alfred Schnittke egyszerre szórakoztató és groteszk világát vonósokra írt hármasversenyéből ismerhetjük meg, míg a főként dalairól híres venezuelai-francia zeneszerző, Reynaldo Hahn darabjában a zenei magyarosság sajátos értelmezésével találkozhatunk. A kurátori hétvége főszereplője mellett a záróesemény során szólistaként köszönthetjük a színpadon a Berlini Filharmonikusok volt szólóbrácsását, Szűcs Mátét, valamint a jövő két nagy reménységét: a nemzetközi versenyeken rendkívül sikeres Dani Imre zongorán, a Virtuózok második évadából ismert Abouzahra Amira hegedűn játszik. A zenekari szólamok méltó megszólaltatásáról pedig nem is gondoskodhatna más, mint a Várdai István művészeti vezetése alatt álló Liszt Ferenc Kamarazenekar.

Minden jegy elkelt

Jegyárak

5 900 Ft
Facebook esemény
Elmentem a naptárba:

Immár hagyomány, hogy a Magyar Zene Háza időről időre megosztja a kurátori feladatokat egy-egy művésszel, akik így lehetőséget kapnak arra, hogy teljes hétvégés programsorozat keretében mutathassák be zenei és tágabb értelemben vett művészeti tevékenységüket, illetve társadalmi szerepvállalásukat. A negyedik kurátori hétvége középpontjában a világ egyik leghíresebb magyar zenésze, Várdai István áll. A közönség nem csak a színpadon találkozhat a csellóművésszel, de betekintést nyerhet Várdai tanári és hangszerfejlesztői munkásságába is.

2023/05/20 - 2023/05/21