Azonnali hívás
Vibe Changers x Sena (Irie Maffia) x MC Zeek (Brains)

Vibe Changers x Sena (Irie Maffia) x MC Zeek (Brains)

Ingyenes
2022/06/14
Kedd
20:00 - 22:30
Szabadtéri színpad
Típus:
Koncert
Műfaj:
Interaktív
Pop

Programsorozat:
ének
Sena (Irie Maffia)
rap
MC Zeek (Brains)
gitár, loop, basszus, beatbox
Nagy Kristóf (7S)
lemezjátszó, beatbox
DJ Q-Cee
dob
Delov Jávor

Vibe Changers x Sena (Irie Maffia) x MC Zeek (Brains)

A Vibe Changers a Random Trip és a Seven Seconds In the Future, azaz Budapest két legismertebb improvizációs csapatának szerelemgyereke. Egy improvizációs koncert és open mic-est egybekapcsolva. Az elmúlt időszakban már megmutatta magát a projekt, de a nyári, szabadtéri koncertek időszakában a Városligetbe a Magyar Zene Házának Szabadtéri színpadára költöznek. Az első eleresztés június 14-én lesz, Sena (az Irie Maffiából) és MC Zeek (a Brains-ből) vendégszereplésével.

A Random Trip és a Seven Seconds In the Future az elmúlt években külön-külön is hétről hétre, klubról klubra, fesztiválról fesztiválra csábította a zene szerelmeseit, főleg azokat, akik az improvizatív zenét szeretik. A hangokból összeálló pillanatot, annak katarzisát. A Vibe Changers sorozatban szintén a rögtönzés áll a fókuszban, azonban az este első felében a házigazdák örömzenélnek meghívott vendégekkel, az est második felében pedig a jövő szólistái (énekesek, mc-k, fúvósok) „open mic” jelleggel csatlakozhatnak az alapítókhoz. Aztán egy néhány fordulós zenei társasjáték során az is kiderül a zsűri – azaz a közönség és a zenekar jóvoltából –, hogy az este folyamán ki bírt a legerősebb vibe-bal. Vagyis kinek a zeneisége, jelenléte volt a legenergikusabb és az adott zenéhez leginkább passzoló az este folyamán.

Nem a virtuozitáson van a hangsúly, hanem azon a láthatatlan rezgésen, amely sokszor kedvenc előadóinkból is árad és ami miatt nekünk is nehéz megmagyaráznunk, hogy mitől vagyunk libabőrösek, mitől perdülünk táncra, miért potyognak a könnyeink, vagy csak mitől van jobb kedvünk” – ecseteli Delov Jávor, a Random Trip alapítója, aki maga is hasonló élményeket élt át a közös zenélések során Nagy Kristóffal, a Seven Seconds In the Future alappillérével.

Fedett Szabadtéri színpad

A programot esős idő esetén is megtartjuk, mivel a Szabadtéri színpad nagy részben fedett.

Ingyenes

Jegyárak

Facebook esemény
Elmentem a naptárba: