Ugrás a tartalomhoz
Azonnali hívás

Vujicsics 50 – Podravina

A magyarországi délszláv zene legendás zenekara és vendégeik a Drávamellékről
Jegyet veszek
2024/05/11
Szombat
19:30 - 21:30
Koncertterem
Típus:
Koncert
Programsorozat
Műfaj:
Tradicionális zene
A Magyar Zene Háza saját rendezvénye.

Programsorozat:
brácsatambura, ének
Borbély Mihály
csellótambura, ének
Brczán Miroszláv
prímtambura, tambura samica
Eredics Áron
nagybőgő, tamburabőgő, ének
Eredics Kálmán
basszprímtambura, harmonika, ének
Eredics Gábor
prímtambura, tambura samica
Szendrődi Ferenc
hegedű
Mihó Attila
duda, ének
Vizin Antus
brácsatambura, ének
Dervár Ferenc 'Kume'
duda, szamica, ének
Végh Andor
harmonika
Halász László
duda
Szokolay Dongó Balázs
ének
Básits Bránka
ének
Radó Júlia

Vujicsics 50 – Podravina

2024-ben ötven éves a hazai tradicionális zene egyik emblemetikus zeneara, a délszláv népzenét játszó Vujicsics. Ennek alkalmából a Zene Házába egy olyan jubileumi műsorral érkeznek, amelyen a Podravina, a Drávamellék térségéből származó dallamok jelentik a főcsapását, a vendégek pedig a Pécs térségéből származó zenészbarátai a Vujicsicsnak. Íme a zenekar ajánlása a koncerthez:

„Ötven éve két helyen érezzük magunkat otthon. Itt északon Budapest környezetében, és délen, Pécs körzetében, ahova ugyancsak félévszázados barátságok kötnek bennünket. Ünnepnek számít, amikor találkozhatunk, együttműködhetünk, közösen muzsikálhatunk táncos és zenész barátainkkal. Örülünk, hogy a 2024-es jubileumi év kiemelkedő, Podravina (Drávamellék) címet viselő koncertje lehetőséget ad arra, hogy együtt léphetünk színpadra közülük többekkel is. A névsor impozáns: Vizin Antus, Dervár Ferenc 'Kume', Végh Andor, Szokolay Dongó Balázs, Halász László, Básits Bránka, Radó Júlia. Közülük a legtöbben a 2001-ben kiadott azonos című CD-nken is közreműködtek. Jelen műsorunk koncepciója is e drávamenti hagyományanyagra épül, aminek szépsége mértéktartó egyszerűségében, természetességében rejlik, és a burdonhangzás meghatározó jelenlétében, amelyet a megharmonizált dallamok is hordoznak. Nem csak dudék, gajdék és tamburák találkozása ez, hanem „zenei világok összeolvadása, egyesülése”.

Ízelítő a műsorból: Vrapčevo, Alaj diko..., Križanje, Dude, Nije šala... (drmeš), Kolo, Udaranje u sare, Jozo, Bečarac, Kud pogledam, Kolovođa…, amelyek Martin György és Vujicsics Tihamér gyűjtései alapján a Vujicsics Együttes feldolgozásaiként hangzanak el.

Jegyet veszek

Jegyárak

4 900 Ft 5 900 Ft

Early bird jegyár: 4 900 Ft
Normál jegyár: 5900 Ft

Elmentem a naptárba: